「求救」 情侶傾到生仔問題

377 回覆
27 Like 1724 Dislike
冇錯,剩係呢2個因素已經唔撚洗生啦
樓主諗法天真到
生一個人才出黎個賭博幾大先?
再者, 就算佢係某方面成才, 真係對世界有幫助, 佢自己係咪真係想咁做呢?
過程中佢要受幾多苦難先成就到呢?
冇人一生出黎就係人才, 過程中父母既用心培育係重要, 但個細路仔自己都要經歷好多艱苦
如果佢自己享受都還好, 唔享受呢? 係咪要為左所謂世界利益而逼佢?

依家既細路享樂就係呢D咁撚冇營養既野
而你要逼佢做其他「有用既野」其實即係佢比起其他小朋友冇咁多機會享樂
返到學校人人講笑波子新片你個仔就on99等放學返屋企溫書練琴
如果你話「佢大個就會多謝佢父母」, 先唔講犧牲玩樂去努力同第日成才係咪有必然關係
當真係有喇, 咁我仍然會返返轉頭問「點解要帶佢黎世上去成就你地想成就既事?」
上連登問

終身大事就認認真真搵婚輔啦
幫樓主查咗,父母中一人有濕疹遺傳機會有50%
就算係 bb 可愛期
都有好多唔可愛 + 麻煩 + 屎屎尿尿野
佢一日 24 個鐘有幾多個鐘係可愛o個一下?
要餵夜奶 / 佢唔肯瞓,你就連續幾個月無得瞓
4-5 點o個陣幾可愛你都想掟佢出窗口

樓主完全 ignore 哂
係兒登呢啲毛都未出齊嘅地方問
你想有咩答案
連登方便丫又唔洗錢
真 咁多問題其實領養係解決到
樓主開完post拍拍籮友走咗去零回應
假膠confirmed
濕疹都有女
其實好多人生完冇後悔
你老豆老母後悔生左你就唔好當人地個個都後悔
原來焦慮會導致濕疹!多謝分享,睇好多次醫生都搵唔到成因,以後會試下哩個方向研究下
樓主開完個po引人屌之後就潛咗水
引戰狗
男人講依d只係想仆野,及早離開啦
考慮到自己有濕疹底(算嚴重),驚生仔會害到下一代

劣種基因生仔正仆街
收養一個
養小朋友比你預計再辛苦十倍

除非你生出黎係天才天使又身體好

另外你要有閒錢和大量時間放入家庭

自然醒,訓覺唔洗睇時間,me time 會無左

旅行和朋友聚會都無

頭5年最難,去到中學先會好d
係掉晒比個工人 香港父母最興㗎喇
2張N卡點會合到SSR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞