[有片]點睇呢兩條港女韓國留學生

428 回覆
1684 Like 34 Dislike
我之前喺日本住過4年幾,冇乜香港朋友,日常溝通都用日文,
我認某啲特別常用嘅字係會容易撈亂,
例如香港啲鍋貼喺日本都係叫餃子,(其實日本冇鍋貼 )
翻香港同班朋友食八方游龍四海雲集嗰啲真係會叫錯做餃子,但係都會即係醒翻起廣東話叫鍋貼之後改口,
但係呢兩條臭閪一係扮出嚟一係蠢撚過豬,
邊有可能會醒唔起
好撚扮野 去左十年個啲都冇佢地咁啦屌 得個三年扮唔係香港人 戇鳩鳩 仲要生得咁樣衰

原來如果真係去左十年而期間一句廣東話都冇講過都算
兩個都香港人平時用廣東話溝通扮到唔識咁款

最撚on9 係正宗香港人個part
住得3年又唔係入籍又剩 真係當自己係土生土長韓國人呀

崇韓崇到傻撚左
佢地啲片全部都係果兩條港女一齊 一個local韓國人都冇
同我講唔識講廣東話 班友分分鐘連韓文都未必講得好
lm
最好笑係片頭先講完餐廳
Test果陣講食堂 好撚柒

摩擦力
On9
我喺韓國只係會將tmoney 叫八達通
成班同學都笑佢兩個on9
介紹條仔出黎個下叫人做純正香港人 屌咩 佢地去完韓國就變左唔係純正香港人 咩概念
香港人忘本係本性
個個一去外國讀書/移民就會當自己係local 同支那人一鳩様
所以香港人只不過係講廣東話既支那

韓國呢啲垃圾地方都叫外國

?唔係叫咩
Stop making stupid people famous
好撚嘔心
啲戲屎到
最好笑係片頭先講完餐廳

摩擦力

兩個靚女我話知你唔記得香港係邊啦
樣柒又崇韓嘅肥閪 收皮啦
八達通嗰度真係假撚到仆街
好撚核突
咪撚返黎香港啦on9港女
fb啲偽韓妹都屌柒佢地
有乜可能三年就唔記得晒
以前去過外國,成年無講廣東話,返到香港係咁比人屌,覺得D人講野好快,自己講野又太慢。

語文唔用真係會退步

係會退步 但唔會連失達通都講撚錯掛?
最好笑係片頭先講完餐廳

好撚柒

笑撚死
事實證明崇韓既都係on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞