[有片]點睇呢兩條港女韓國留學生

428 回覆
1684 Like 34 Dislike
屌你真係痴撚線
開頭以為教下人講啲簡單韓文
點知係show off 自己唔記得廣東話
做乜撚野
https://www.youtube.com/watch?v=7kgv5Gayb_0

一時混淆都可能有,好似呢條片嘅日本女仔咁

但咁基本嘅詞彙都唔記得(扮唔記得去show自己因經常講韓文而唔記得母語),咁做法只會招人話柄

呢個唔同啦
韓文同日文太似
我個日文老師都話學完韓文
同返日本人講日文講講下變左韓文
但係廣東話同韓文應該差九丈遠
泡狗真係特別低質
韓狗真係戇鳩鳩
好撚尷尬
佢咁認真係度扮嘢覺得大家睇唔出
成段片勁撚核突 睇兩個臭閪扮唔識廣東話 起撚晒雞皮
垃圾國家
你班窮酸縮拉登仔ph又去到0啦
唔抵得人地有得去外國呀

你順便躝埋去南泡啦
咪撚係香港出現
有乜咁出奇。直頭無離開過香港都可以唔識廣東話點講喇
只不過人地崇韓,你地崇英之嘛。

好DRY
好FIT
無OFFER

你講得出廣東話係乜咩﹖
寫撚住8達通 同我講 交通卡T money
以為自己變左abc
溝幾督泡菜精就當自己mix
男人老狗都崇韓果d真係死撚左佢啦
有乜咁出奇。直頭無離開過香港都可以唔識廣東話點講喇
只不過人地崇韓,你地崇英之嘛。

好DRY
好FIT
無OFFER

你講得出廣東話係乜咩﹖

on9打手,連例子都舉錯
你舉嗰幾個例子係中英混合用,而家人哋直頭扮撚識中文呀傻閪

好寂寞/乾燥
好啱身形
無提供(機會,優惠等等)
悶到睇左幾十秒cut,先唔講佢剩係留左三年幾,呢兩位咁fd實成日講野啦,我唔信佢地講野用韓文唔用廣東話
用咗少少時間睇咗佢其中一條片
第一:佢上一條片都係講返餐廳
第二:唔知點解睇完哂成條片,除咗第一句係韓文之後我一句韓文都聽唔到,介紹地方嘢唔係基本都要講返當地語言再講翻譯嘅咩?
第三:聽返佢唯一一句韓文,佢地都仲未甩到囗音,一聽就知唔係本地人,咁你地扮咩唔識廣東話啫,甩得哂啲囗音先同我地講唔記得啦
用英文教學係咪
崇英崇到自己國家既文化都放棄,厭棄
死英畜﹖
用英文教學係咪
死英畜﹖

英文係國際語言 韓文係屎咋on9仔
錯誤類比呀柒頭
用英文教學係咪
死英畜﹖

等你韓文變成國際語言先衝出嚟啦
btw回返我上面嗰post先啦柒頭
用英文教學係咪
死英畜﹖

你最勁啦 咩都唔崇但中文閱讀理解零分
寫撚住8達通 同我講 交通卡T money

去左幾日日本旅行 番到香港都成日講錯SUICA
根本個theme係想拍唔同物品係韓文同廣東話既分別,但係又想易d draw到attention,咪話過左韓國3年唔記得香港既叫法囉

八達通有撚曬圖都講得錯好撚夾硬呀

研究結果:講韓文會變低能

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞