那些年你跟過的補習老師

904 回覆
433 Like 26 Dislike
https://youtu.be/_ASxCkPJH9c?si=BekxWUq7L_x1USHM
三個字 我幫你 攞高分
之後唔記得邊個名師拍咗條片叫S-Men摺埋
所以我話流流地, 你補嗰下感覺好有用, 出完成績或者再過多幾年之後發覺只係還OK
學生哥血氣方剛
應該唔少人扯住旗上堂
Antonia?
都幾cls佢係大陸都有教話大陸仔學英文快過我地,因為普通話都係併音,教英文併音時,佢地易上手過香港仔
識野
有心既youtube都有片學

另外d父母分分鐘都大學大專畢業教到仔女,
躁狂症都可以做補習老師
蕭源其實真係有用
補完高分左
我都係道聽塗說同埋睇報紙睇返嚟

當初Amanda由單槍匹馬去學校推廣mindmap ,到後來發展埋活學教育,佢老公Jacky(唔知有冇記錯名),都喺背後默默支持,但係課室教學入面,佢只係扮演住身邊一個助手嘅角色,作為佢老公嘅身份,亦都從來冇被公開(如果我講錯請指正),Jacky俾我嘅感覺係一個一啲都唔蠢,甚至乎係一個幾醒嘅人,但佢eq 真係高,而家諗返起覺得佢可以為Amanda犧牲好多嘢,包括自己嘅身段,應該係一個暖男。

一個女強人發展到佢嘅教育王國,會唔會因為事業而影響夫妻關係無人得知,但我感覺Amanda係一個好強勢嘅女人,唔知生活上嘅相處會唔會令自己嘅伴侶難受。

後來喺報紙度睇到Jacky有晚揸車超速,結果撞車身亡。之前好似話同Amanda嘈完交,我睇到嗰一幕真係幾震撼。來一個自己都見過好多次嘅好人,突然間就咁死咗。二來,原來佢係Amanda嘅老公。
Patrick chan教作文一流
雖然都係抄下佢啲pharse
但佢講過好多都會好深刻

yy lam果啲教完都無咩用
自己睇notes啦
中文 徐永豪
英文 Calvin Sun
數/M2 Koopa Ko
Phy Ken Chan/ CW Shum
Chem Dr. Kelvin Lau
G抄
咪講求其一部手機都搵到需要嘅資料,又有網上d教學片,唔使仲特登去實體補習社。

於是佢就短時間放晒自己手頭上d現代俾人,冇再搞
Arthur Kho
事件:今日睇樓團
從未補過習,但成日見到乜乜名師啲明星廣告都笑咗,尤其呢條K.Oten范浩揚,懶型嗰個款,好想打柒佢

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20090716/00176_027.html
有冇人記得Never Wong
張相冇變
冇補習
但唯一有印象嘅係J Yeung geog
Wilson Liu
aka核廢料
佢好似係話見到iphone4, 但果時見到iphone4就諗到咁長遠係勁。

簡單講就係中學d野其實唔算太深,要識既野上網已經搵到學到,而且免費,所以根本唔洗補習而事實上唔好講youtube,就算你係連登問d學術問題,實大把勁人答到你
呢個真係有料
YY Lam
J Yeung
Kenneth Lau
Edward Fung
Koopa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞