那些年你跟過的補習老師

904 回覆
433 Like 26 Dislike
以前Accounting補活學教育既BT Chen

條友冷面笑匠黎, 講笑話自己唔笑

其他同學又好似唔get佢d笑點

但我次次上堂都忍笑忍到內出血咁款
Derek Lui 俾佢救到我CE 竟然有C (Syl B)
Simon Chiang 星期六沙田Live係上0800 ,免費多一個鐘,最後監考都撞岩係佢,全場8成考生拍手多謝佢
K Kwong

冇佢地入唔到U
其實補習走向衰落既關鍵真係334,本來中學7年變6年,已經補少一截,考少1次公開試(CE, AL)轉做(DSE),更加令最捨得俾錢補習個班人數大減(AL)
英文:A1史Sir > 英皇F Shun ,中間有上左一兩個月現代P Chan但都係唔啱自己

中文:英皇徐迅,補左幾個月就冇再上中文

Math : 英皇Dick Hiu,升左AL之後冇讀Pure Math所以冇補

Phy : 英皇MC Chan -> 英皇Ken Chan

Chem : 現代K Kwong -> O&A Roger Mang

Bio : 上左幾堂Simon Cheung,人地話好但自問唔啱自己,上左幾堂就冇再補靠自己
herman yeung而家乜撚都教齊晒咁濟
拍釘 男左女右 女發電(機)
都易記 雖然都係死記野
局中人
Dick hui 依家仲係一鳩樣樣
佢而家行license
間間補習社都去齊
伍詠薇細佬
全身LV
以前去補, 佢有個同事好似叫Ally 幾正
佢到宜家每逢佢老公生忌/死忌/結婚紀念日都仲會係fb叫春話好掛住佢旁人睇起黎好心痛
做左馬主啦
佢兩個fd fat siu 最慘
ha~
醒少少 就唔洗俾人藐啦
但係本身英文個底唔好嘅完全跟唔到佢
上過yy, ken tai
佢有咩事??記得有一期突然好紅
當年上過果堂
明明就係屌
聽過不過我係考dse
追返Amanda啲post 好撚癲
佢個女老公係法國人 叫Eiffel 佢阿爺就係設計巴黎鐵塔嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞