那些年你跟過的補習老師

904 回覆
433 Like 26 Dislike
越南都興補習班
嗰陣佢試過成班練英文練咗成個通宵 跟住朝早去飲茶
佢好鐘意出詩集自high 嗰陣返補習都識到班好好嘅朋友
好多謝佢令我對英文唔驚 依家人喺外國都夠膽講英文
嗰陣完DSE仲打嚟問我地幾多分 考衰咗都會安慰我地
嗰陣上堂成日講佢個仔on9 話去新加坡呢啲垃圾國家學唱歌
佢仲應承我地第日喺英國買咗古堡請哂我地成班去旅行
唔知佢點睇香港呢幾年發生嘅事呢
講起都有啲掛住佢
有冇人試過聯絡到佢成功
做會計真係最重要係Never Wrong
我反而補Wilson Liu

而家成日喺加拿大做直播帶貨
唔睇連登都唔知以前咁多人跟過黃sir
利申最後一屆安格靈學生 見證住好多人由安格靈走去隔嚟遵理
得唔得就係咁解囉
反而記得轉dse補習社先開始爆紅,係呢兩三年先突然dur皮
以前補過edward fung 同 koten, 前者真係幫人補底好好,後者就中二病
中文就yylam,臨尾臨場必備
cliff yeung 反而係補LS,條人係真係有料
hist 就補hong sir, 係都ok ge
成日講also變al屎
同埋笑鳩koten
我果年有個學生崇拜到佢電埋同一個頭同換一樣眼鏡
佢上堂完全冇show過佢
殘咗咁多
佢係幾搞笑 但一及脾氣上嚟真係好癲
會踢枱同成張凳車上嚟
嗰陣我中文補完YY佢會比間房我坐喺度溫書
唔洗我遊街周圍走
蔚仔
點會呀ching

一到DSE 現代 遵理 英皇已經一落千丈啦 最鼎盛嘅時期一定係2000年代 而家現代英皇都係得返一間分校

遵理叫好啲 但係一直都係靠YY Lam撐住 反而啲中小型補習社就旺返啲場

係近兩年YY自立門戶 先又搞到排晒長龍去報course
條友而家係咪hku ust 2邊一齊教?
Joe Chan
因為真係萬變不離其宗
同埋多數補佢嗰啲都aim 星
冇補過 但而家都仲記得佢段片 好撚洗腦

記得呢堆
威斯特係我名字 數學科係我強項
指數 對數 仲有百分數
三角學 統計學 乜都要學
唔係謝拉特 唔係林伯特 係威斯特
我覺得補 P Chan 要本身個底唔太差
因為佢教啲野 主要圍繞啲好outstanding既名校生教
不過 overall 我覺得佢都幾好
啲Notes喺日常生活都用到
證明你無上過佢堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞