那些年你跟過的補習老師

904 回覆
433 Like 26 Dislike
呢個比喻簡直一絕
curve sketching 神技
上堂淨係教skill
轉一轉個題型就收皮
太陽能電筒
UE 補英皇大隻仔Alex Chan
補咗一年,成續由全班排尾幾,到最後UE拎B
咪話係幫A底既人拎多把專武咁解咋嘛
條撚樣以家係數碼港
但啲頭髮甩得七七八八
仲有段rap係koten唱
我記得以前d人係串佢既學歷
話佢無考過AL UE
純粹靠外國回流鬼妹仔既朵呃飯食
最記pchan讚個男同學,話佢已經備戰好,連頭髮都剪埋。之後pchan講完自己都笑左一下仆街,肯定係笑鳩人剪d陸軍裝頭
咳咳咳
真心正,補完明晒concept好易入腦

Ingrid Wong 係幾靚
聽返另一個補習老師講,以前係同amanda做職員。有次Jacky帶佢去辦公室,係夾萬拎左一疊文件出黎,同個跟佢的補習老師講,搵到錢,記得買磚頭,依一疊文件就係d樓契和商鋪的合約文件我唔記得係邊個補習老師講,但好似係係fb出po
個陣如果寫文比佢讚會好撚開心

學校老師無哩種動力
Amanda 0x年已經係九龍站有幾層樓(而家應該賣晒去左紐約?),果陣jackie叫同事買樓真係無老點架
條友脾氣係古怪啲
不過成日聽佢講嘢有骨好好笑
嗰陣教for the sake of
佢唔知屌啲staff唔勤力定啲學生懶
佢講講吓話鬧都廢事 for the sake of my health

撇除呢樣我覺得佢教啲嘢好幫到人紥基本功
可能本身返學啲老師好hea
96年已經咁疊水,cls
蕭源
你老母要睇video
勁撚反智
Amanda勁過林德財多多聲

當時,他因為開辦補習社大受歡迎,坐享過百萬元年薪,有充裕資金投資樓市,他率先購入大角咀港灣豪庭一個四百多呎的單位。但他形容,起初並不打算炒樓,物業都是自己「送上門」的。「買咗第一個單位之後已經用咗唔少現金,睇另一個一手樓示範單位時經紀話首期可以分六期付款,每月僅供十萬元,真係平到你唔信!」

於是,林德財買完一個又一個,不知不覺間竟擁有八個單位。「買第三個單位嗰陣仲擔心銀行唔肯借,點知佢三日就批咗按揭畀我,嗰時買樓真係買得好開心,我要逼自己唔再睇示範單位先停到。」

他購入的單位以兩房戶為主,每個單位僅供款四、五年便售出,其中維港灣一個單位的售價更升值逾倍,埋單計數林德財短短數年間靠炒賣磚頭袋走逾千萬元,堪稱隱世樓神!
https://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20130215/mobile/odn-20130215-0215_00269_001.html
好撚正條友,成日上堂講啲時事野,世界局勢
又話咩美國啲航空母艦點點點,又話中國點點點
一講講成三個字,啲同學樣呆撚晒
但我又幾中意聽,幾有趣
Fission係一fit個屎忽裂開做兩楷
笑撚到我抖唔到氣,記到而家都記得
Amanda買得既都千千聲,仲要係十幾年至廿幾年前,而家身家過十億都唔奇,真真正正女強人
嗰種要搵大錢嘅決心真係好撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞