那些年你跟過的補習老師

904 回覆
433 Like 26 Dislike
原來係咁 咁我大你好多
我果時佢仲喺燈塔
佢算多人補嘅
雖然好多都係因為佢平先補
喺燈塔好似200蚊4堂
啱啱醒起佢果時係住大埔村屋
會揸車嚟上堂
條友大煙剷再加成撚日飲Mc Cafe個口臭撚到仆街
知唔知佢依家點 收左皮未?
唔知我補佢都講緊十三/四年前
小龍飛馬
有無人記得13 14 摩 有個帶眼鏡 矮矮地
係現代教數學個個叫咩名 後尾去左拍youtube
而家搵唔番
Herman 補底幾好既
Amanda Tann 當年LIVE 成日哭訴俾人入侵個網
聖人級黃Sir
估唔到當年佢叫大家小心嘅流鶯,仲企得耐過佢

而家間唔時會上佢youtube懷舊吓
其實Amanda Tann 係咪馬來/新加坡華僑?見Tann=陳

一放break就叫我地小心啲
佢有講過有次趕走咗佢地
應該係啦
KO TEN
破左產 離埋婚

有無爸絲都係補仙人掌?
最記得佢堂堂都講,一齊回憶下

唔計今日,你地仲有x日就考bio! (擺個倒數器喺個screen度)

我成日話d題目要殺人唔使出得深,淺既一樣唔識!

(喺自己份notes 指住行野講)邊個話可以咁寫?成行同我劃左佢!

教完skeleton/nervous system 就講 返屋企搵細路妹試下…

琴晚呀,太子嗰班問d咁淺既問題都唔識答,仲話名校生喎

你地日校d先生一定係咁講,係咪?錯!!!!

同我打粒大星星落去,比影印我份notes d同學仔睇!!呢part out c架

呢張圖我年年都比錢買佢個版權,實在畫得太好

呢張圖呀,我自己畫架,有埋all copyrights by Dr Simon Chiang, 有人抄我佢死硬!!!

最難就係問compare and contrast !!!!!
大鑊…全勝
我班同學好似無人補Ken Chan但我補到全級第一
大型補習社十個有九個都係啦
靠marketing 水啲中學生去補 補完心安理得以為自己掂咗
佢而家乜撚理科都教
好老師
人都唔知去咗邊了 希望佢生活安好
如果有人搵到佢都想reconnect
Dklm,個個June,佢d 筆記我仲係到,睇返教埋咩童話故事入面好撚難既生字,一世都唔會用到,真係垃撚圾到呢, 補另一個唔出名佢真係會分析哂咁多年past-paper邊d題型常出,真係差好遠囉
佢似日校老師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞