那些年你跟過的補習老師

904 回覆
433 Like 26 Dislike
April Ip?
好似冇教好耐了 我初中補過佢
記得佢死老豆嗰日都仲教緊班學生
係,初中補過佢
有次佢話自己個女 幾歲人仔咁上下
寒流襲港都死lur話要著裙唔肯著長褲
話佢個女咁樣係發姣

p.p呢件事都有聽佢講過
佢話present perfect past perfect past participle都可以叫pp 鬼知你講乜野pp
Oral practice一踏入門口就開始講全英文
見過有學生對住front desk講左中文
即刻俾職員趕走

個大叔話一係你就有辦法做手語溝通直至入課室 否則全舖職員一聽到你非英文 就趕人走冇得佢上果堂
有冇認錯人
印象中無咩喎
佢diu9啲Freshgrad assistant 多
又出黎搞男學生,邊區教?
現代英文Tony

屌男學生屎忽果個
我係會考+AL個年代,所以經歷過呢行最旺個段時間
1.英文補過KEN & ROGER
貪平報左名,屌你個KEN廢撚到上堂傳mic叫一人讀一句
我同同學上到大半起身走,佢叫:同學唔好走
真心英文廢+教得廢,免費都唔補佢
不過KEN做生意係叻既

calvin sun上過,OK,不過佢好似因為出道個時比人話反骨,比人打

2.econ AL補會考教室李偉誠(傳統教法,有心教但悶左D)
因為學校教ECON個個真心廢,大部分人唔上堂出去補習
有兩個女仔冇補習,好比心機聽書,最後好似拎D定E,
出去補習,零聽書次次測驗個位數既,最後有A,B,C,我就拎C

3.會計FANDA SO
冇咩好講,正路,因為呢科選擇少

個時記得係400-500蚊4堂
個時200X年,一科係400-500/月
基本上有打算讀上去,都會報補習,
好多人上完就當溫左書,
你諗下,CE一級200人,上到AL既得60人
劉老師
Ken chan
K oten
Calvin sun
Amanda tann
唔補習真係搞唔掂,日校老師,AL phy Ken chan補完真係拎到C or above (本身CE無補,好低grade)
個時200X年,一科係400-500/月
基本上有打算讀上去,都會報補習,
好多人上完就當溫左書,
你諗下,CE一級200人,上到AL既得60人
唔補習真係搞唔掂,日校老師,AL phy Ken chan補完真係拎到C or above (本身CE無補,好低grade)
日校老師唔掂你冇得唔上佢堂,
但補習老師唔掂你可以揀過個,
不過你補完唔溫都係冇用,
同埋發覺真係有D人就算好勤力讀書都好,
佢讀極都係合格個個水平.....
有冇見過呀Sir 趕人走,原因係用電話被人發現(呢條死罪黎)
見佢IG佢都好掛住佢老公
收學費好貴
印象中千幾蚊得4堂
Live 播video
D note 又廢 仲要勁多廣告

跟住上堂要作篇文
咁就認真寫哂成篇文啦
條撚樣每一次都係睇第一段就算
其他完全唔知自己作得好唔好
都算啦 屌佢一見到我用nowadays
就俾佢屌左10分鐘
話我食屎架 咁廢既字都寫得出黎
仲有咩a lot of 又唔得 一定要寫a great deal of

咁跟住咪試吓用佢啲字
結果越寫越差
俾學校老師話我 成篇文勁vague
而家都好後悔點解要俾智商稅
佢成日無啦啦罵區小姐死八婆
區小姐都算好脾氣
梗係見過 應該問邊個冇見過
佢係即場叫佢執嘢走
見過有人拎計數機出嚟都收咗皮
嗰陣佢帶協咗補習社間麵包舖嘅生意 仲記得係喺轉角位
為港增光 😆
第一張J過好多次

申:無補過佢
有無多D J圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞