人中之龍7外傳 英雄無名&人中之龍8體驗版 討論區(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我記得免田玩左0先玩極1, 結果比極1 ge真島搞到崩潰左
大叫還返0代個真島比佢
https://www.youtube.com/watch?v=AcyV-uAhoX8

佢絆覺醒變做究極挨打mode 個效果好正, 係直頭震碎左邊RPG ge指令UI

BTW 劇情如果將佢同春日分開行動, 喺桐生眼中敵人應該唔會變DQ ge怪物
遊戲製作人橫山昌義受訪時表示:「《人中之龍7外傳 英雄無名》和《人中之龍8》之間沒有太大的區別,這是指在某種程度上,前者是從後者衍生出來的。」他接著補充道:「我們原先計畫在《人中之龍8》以 30 分鐘插曲中講述桐生的過去,但我們最後決定將其打造成一款獨立的遊戲,這就是這個項目的由來。」

他接著說道:「儘管這意味著要製作一款完整的遊戲,但它仍是使用相同的遊戲引擎,所以我們認為不必從頭開始後便進行研發。最終,我們花了大約半年的時間來製作這款遊戲。」,採訪中提到這項點子是橫山昌義本人提出的,他也表示若是使用同一引擎,那麼遊戲研發速度會很快,因此這次《人中之龍7外傳 英雄無名》不僅研發週期短,遊戲內容也不會太少,更不會影響到主要項目《人中之龍8》之研發過程。
所以佢地自打嘴巴
當初又話變RPG係對應返春日鍾意勇者鬥惡龍
咁而家雙主角
桐生篇點解要玩RPG?
一係你同我講桐生又勇者上身囉
可能無限拳頭交
極2真島篇都變返正常聲
佢地有講龍STUDIO 係習慣一次開幾隻GAME做
(反正用同一個ENGINE 好多資源可以SHARE)

應該同時做緊人中7外傳、8同唔知會唔會係審判3既新GAME

同埋橫山講佢地D劇本大約係開賣兩年前度完, 發現好多時都會成功預測到開賣個時間真實世界個TREND大約係點
SEGA模組共用ge慳錢大法唔會輸比capcom
不過我都覺得要做RPG + 動作 雙玩法係做到, 最起碼桐生ge絆覺醒已經係證明

但係動作mode對於8代著重同伴元素可能真係唔太適合, 因為即使係7外傳 D AI存在感一樣好低又好廢, 不論鬥技場群戰定劇情入面d同伴又好
RPG入面個個角色都有發揮機會, 先可以感受到桐生真係有同伴幫緊佢
0-6、7外傳同兩集木村
除左有合作既極可以出,基本上有冇人一齊打係冇乜分別既

極2入面既狹山薰算係少數可以自己一個打幾個僂儸,其他好多睇落好打得既,結果係幫唔到手只係做樣扮打
7外傳我玩最難
好掛住差婆
差婆有一齊行動嘅劇情同能力
係人中好難得嘅女主角
而由美,遙,小實都係受保護多
人中七小紗有差婆嗰份氣質
希望第八集唔好玩嘢
寫到小紗形象破滅
或者令佢隱形消失
終極包薰ge外觀可以換

外派幫手有薰可以用, 我反而希望今次外派幫手係桐生方ge大型支線劇情
因為有一大堆老角色全部出現曬喺外派幫手到

春日ge大型支線應該就係動森, 江湖寶具係DLC應該就無乜劇情
咁係0嘅經歷先會令到真島變成咁樣偽裝自己
應該係0先係偽裝, 1代先係真正ge真島

0代係為左佢兄弟先做人地隻狗, 到小實比堂島宗兵射完之後, 真島發曬火咁走去找堂島報仇嗰一陣佐川都話真島終於都變返狂犬

到最後真島同佐川講多謝嗰一陣都已經著裸體蛇皮西裝同七頭同要活出自我
0先係面具

現在先係真正的佢
1-7嘅真島唔再睇人面色
做自己隨心
所以有時狂暴
有時詼諧
有時又會好認真

段對話包含咗兩個人好多往事
https://www.youtube.com/watch?v=VED05XCIcQU
朝倉未來都要輸比春日/桐生
鬥技場個D要用錢買既夥伴,係咪可以唔使買晒咁多個,淨係買最貴個幾個都得?
呢個角色咁二打六嘅
升級又點計先
當得桐生用動作mode 兩個模式又要再升過?
而且8 應該係桐生另一team 人行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞