人中之龍7外傳 英雄無名&人中之龍8體驗版 討論區(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
如果有龍司, 應該會瞬間賣完
佢唔出證明仲有機會
個戇鳩仔正直撚 唔知會唔會自首
Locker嗰度等極一番都唔講荒川同澤城嗰日撈亂咗佢哋兩個 最後個人死埋
用多D 回避打背唔貪刀就好快打完
其實已經唔太記得6既劇情
淨係記得臭西遙比死mk中出同有架戰艦
桐生6最後係點
唔覺得係正直撚, 只係一個諗埋一邊既on9仔
一開始就有講話淨日協會係吸引埋啲不學無術, 唔想諗野, 平時講句野都無人想聽既廢人
但係淨日協會既"正義", "為左社會好"既旗號之下可以大大聲指指點點, 狐假虎威既人
簡單啲講即係SJW
要用番0 既快攻手打法
咁當刻唔講都正常既
個下要平服少主個情緒,同佢講會支持佢陪住佢,叫佢唔好再走錯路
無啦啦講句你老豆唔係你老豆,你老豆係我老豆
我二佬先係你老豆
當刻無幫助仲有啲破壞氣氛
而且少主個陣連以為係親生老豆既荒川都殺
而家先彈多個真正既親生老豆對佢無乜意思
諗住佢殺完人會呆左企係到比人捉架嘛
仆街,咁就行走左
又無交代過
唔係8會出返黎呀?
出黎都無咩意義
一個比政治洗腦ge智障出黎最多都係直接捉佢坐監
關於7都有個諗法
少主追求至高既權力
但有咩權力高得過可以用衛星炮亂咁射鳩人仲唔駛上身
最後同花輪講嗰句好有大將之風
其實我不嬲講
如果ff7r 嘅戰鬥掉落人中8到就完美
唔同角色有連動
可以同普通人中打
但因為春日廢唔不斷用熱血開技/換隊友會好快比人打柒
8依家都有連動, 唔同人都做到合作攻擊
一個普攻可以3個角色同時郁手都幾過癮
ff7r 個連動爭好遠
我第一次見連動咁玩
yuffie開左連動係完全第二個動作pattern嚟
但feel到好花功夫
人中8先係第二隻RPG game, 同FF呢D浸左咁多年肯定無得比
剩係單單RPG數值平衡都有排調教

同埋人龍買ge係DQ 版權, 如果要融合FF ge風格可能又要再傾版權問題
人中7 8唔係由0開始啦
人中rpg個底唔係dg 係persona (當然dg係所有rpg之祖)
名越自己講過係參考persona
而且因為都係sega所以你話撥左幾個人過去幫手set up戰鬥一d都唔奇
佢個base係P 無錯
不過入面D角色職業技能同敵人就用返DQ風格
要做到惡搞得黎又唔太誇張好似用DQ岩岩好

剩返ge就係遊戲難度, RPG數值平衡ge問題, 7代個惡搞風就做得唔錯, 不過從RPG黎講就未係好好
我當日白金FF7r時都有同一個諗法

不過事後諗番就覺得有個好難解決既問題係
FF成個戰鬥都係實時render, 個技由放技到擊中敵人既畫面都係戰鬥既一部份
但人龍, 一上到大殺傷力D既極技, 就會用pre render既片, 播完就會直接跳去擊倒敵人既畫面

如果人龍用FF個system, 一來佢地應該冇咁勁做到實時render 0個D好鳩既極技, 二來如果用番pre render播片但又用番FF個system, 成個戰鬥會極度割裂, 冇左FF而家個system"無限接近action game"既爽度
用藍mode 為主?

藍爆氣mode 好似都勁過紅
其實兩個mode都可以回避打背
不過特務避得快啲姐
其實都唔使特別交代啦,條戇鳩仔喺車站度隊死個政治家走咗去,都唔需要畫到出晒腸話佢之後俾人拉

除非人龍團隊諗到之後集數點樣又拎佢出黎鞭
知係閒角 但呢個仆街人中黎講都頭三乞人憎
想睇佢慘死
覺得似cctoy多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞