人中之龍7外傳 英雄無名&人中之龍8體驗版 討論區(3)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
木村之龍2唯一敗筆: 澤老師 澤老師 澤老師
係,唔知做乜炒
但係個結局大家都接受到 打和啦
悶囉.....
鄉下地方
而且都唔知安排啲咩劇情畀班廣島error
應龍極真係屈撚到癲 1對1想輸都難 反而大亂戰先難搞 外圍拎槍果d撚樣 成日聽到上膛聲但搵極都搵唔撚到係邊有無雙最高難度比箭吉死feel
所以我覺得成個主線最難係grand夜總會果場
劇情根本唔撚合理 個痴漢一開始點解要自爆條屍嘅身份

你話要嘲笑個法律體制大可以等判刑之後同埋成年事完左先講

之後中段更加戇鳩講兩講又同意木村上訴真係cls劇情

最尾結局仲撚on9為左段所謂錄音就認罪 好出戲

唔出3都好嘅
悶唔悶睇佢點整啫
我覺得主要原因係6 無論劇情同埋遊戲性都炒曬車
個故事只係想表達同一個目標 2個完全相反ge手法對決je 最後唔係傳統結局已經好好 如果真係比對家贏實比人投訴
我想講6嘅支線係幾夾地圖
真心要熟啲極先可以4下極埋單
我冇睇片第一次打打極都打唔死
係咁食水爆極都得
今集唔似之前
出到第三次招極就rj
仲麻煩過睇片學4式,而且佢回血唔慢(就算冇畀佢打到都係)

打虎又難用
趁單案審緊
有熱度
先搞咁多嘢
令多啲人留意同否定法律
呀叔唔在乎自己
只想證明法律廢
係囉
佢根本唔在乎單非禮案
佢就係要做場大龍鳳證明俾你睇法律唔係萬能甚至係冇用
題外話:
澤老師間屋好鬼DRY成個人又好鬼悶...
估計9成係單身狗
而且透過桑名依個角色把口
表達左法律根本做唔到絕對嘅公正, 保護唔到弱者嘅權利
所以先會有佢依種私法制裁者去平衡個天秤
而桑名都講過佢唔係亂殺人, 佢只係殺啲不知悔改嘅人

八神嘅角度, 會覺得桑名依啲人會搞到社會大亂
桑名嘅角度, 八神盲目相信法律, 最終只會係成為保護權貴嘅工具
然後劇情終於講到私法制裁, 會產生好多玉木宏依啲白卡

所以點解我會鍾意二代, 因為佢劇情寫得有深度
唔會好似其他遊戲或者一代咁隱隱約約嘅英雄主義
條屍再遲嘅話好難驗到準確死亡時間/有人搶先發現
但八神開口埋口得澤老師
講唔出私了只會引發更多私了
產生混亂
因為八神嘅理據其實好薄弱
桑名問八神「如果法律都保護唔到弱者, 咁你可以點?」
八神除左企係度屌人老母之外, 根本駁唔到桑名
除左澤老師之外, 八神無證據證明死ge 13個人係出自桑名手上, 連御子柴都唔係佢殺
所以八神同桑名ge對立點真係得返澤老師
赤目點數可以點刷
轟左60000落去買龍之護身符
搞到無點升技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞