[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (109)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
澳門七人甲組聯賽進行中,噚晚BARBIE 聯樂1 - 1澳科鄒北記,BARBIE 聯樂兩位港將黎洛賢、劉智樂都踢足,而另一隊有港將嘅“更新弟兄”,大勝加義3比0,根據澳門波友Frank指,林洐廷有波入

FAT GOR喺對土庫曼嘅比賽並冇上陣,可能係咁,噚晚過大海都有得上陣。

香港職業球員兼踢其他業餘比賽好常見,通常有啲業餘比賽都會向呢啲職業球員提供少少獎金,球員可以擋係Part Time炒散。

今次Fat Gor、劉智樂應該都得到老垃批准,有球迷覺得咁樣唔好,不過香港超級聯賽有幾職業大家有眼睇,球員想喺出面揾多啲水腳,好正常啫,最緊要係向老闆投案。

以下係設計對白

Fat:垃垃,我想去澳門踢七人波波。
垃:屌你老味!你去踢都得呀,但睇撚住呀!咪撚影響到球隊呀!
Fat:Yes Sir!(立直,致敬)

#港波

https://www.facebook.com/637062157/posts/pfbid0uHUfNBwhXrfQyfrKJChUiXRsREsjnSsCYtJtmzT8m9Ahw12Uno2nwbzpLr5yKREzl/?mibextid=Nif5oz
你當佢今年係嚟跟Chino進修學嘢就差唔多下年可以跳返出去其他隊
驚佢係因為上年東亞盃單嘢所以宜家先格硬場場踢,費時俾人話佢掛住北上唔理香港隊
#691.
多謝支持香港第一主教練千奴
佢忍住痛踢,不如申請免役啦
上場南區深水埗完咗
場波係咁撞埋自己友到
球會又成日唔放佢踢
真係唔夾港隊
岩岩復合又同你講咩
佢前日攞左兩份生日禮物啦
你迷返自己隊李志堅啦
仲有, 留定力下星期燈全北啦
好心俾d尊重啦
細佬自己成個職業生涯咁大個risk都要踢港隊
安永佳又放棄中甲都願意返黎踢港隊

話佢地場上表現差ok
但係質疑佢地冇心踢港隊唔該真係收皮啦
傑童同尊重係反義詞嚟
支持正版
尊唔尊重係自由意志
:咁你阻住我哋gerbig上位呀嘛
從來冇「質疑佢地冇心踢港隊」

係覺得佢有傷唔好夾硬踢港隊
一來令佢自己傷上加傷
二來傷住踢亦會影響自己表現,影響港隊成績
咁傑總又冇質疑佢冇心踢港隊,係mean咗啲啫
你話佢好carry冇佢唔得就話啫
帶傷上陣但又踢得唔好,咁不如養傷好過啦
一陣影響生涯仲大鑊,佢都就30喇
難得同意傑總

讓個位比helio踢隨時嗰日個效果仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞