[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (109)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
今晚超市見到茹子同frd
佢真係唔係高同大件
但睇番昨晚一個人頂住成條右路防守仲要上去overlap

證明上大陸或出外搵食只要肯捱都可以彌補不足

梅州應該唔繁榮得去邊
黑幕啦
證明佢其實可以chip射
新會然想帶風向
去哂仲要Chip射就難啲
九成亞洲國家對香港人都係google隊
我老母連坡仔係南定北都唔知
全速衝埋去chip 有啲難度

港隊拿到世盃外第一分,但中堅勞烈斯今場對土庫曼受傷要檢查,「細佬」梁諾恆更是長期打針食藥死頂上場,最壞情況是二人缺席,令港隊中路缺人難以應付來年亞洲盃。

勞烈斯效力中超大連人,梁諾恆踢中超浙江隊,兩位中堅是港隊正選組合,配上葉鴻輝把關組成鐵三角。然而,勞烈斯今場世盃外受傷被換走未知傷勢,梁諾恆賽後更透露自己其實長期帶傷上陣:「自己右腳腓骨骨裂,一直食住止痛藥踢。之前以為會快點復原,但骨未完全回復會影響神經和發力,只能靠食藥打針頂住。」

細佬表示,要留待踢完兩場亞冠之後,再和球會及港隊好好商量:「我要綜合各方意見,包括進行詳細檢查,之後再作決定,最壞情況是可能缺席亞洲盃。」細佬表示,球會立場當然想他徹底治理傷患,港隊立場當然想他可以踢亞洲盃,自己也要消化所有資訊,之後才作足球生涯上最重要的決定。

淅江隊今季在中超拿到季軍,來年可踢改制後的亞冠盃2(即第2級別的亞洲賽)。他們在今屆改制前的亞冠盃H組4戰3分排第4,仍有一線機會晉級16強。餘下兩輪,分別是11月29日主場對武里南聯,12月12日作客對墨爾本勝利。

港隊正是在12月14日開始集訓一個月,梁諾恆將要和球會及港隊商討,看看如何安排及協調。目前港隊中堅人選除了勞烈斯及梁諾恆,還有艾里奧、李毅凱、周緣德等。謝家強則已飛返英國並且效力低組別球隊,安達臣是否召回此子救火仍是疑問。
剩返4場世盃外
香港會拎到幾分
預住0先啦
梁諾恆賽後更透露自己其實長期帶傷上陣:「自己右腳腓骨骨裂,一直食住止痛藥踢。之前以為會快點復原,但骨未完全回復會影響神經和發力,只能靠食藥打針頂住。」

唔得就唔好夾硬踢港隊啦
害人害己
True 我覺得佢已經盡做
好明顯啦呢個

傷住踢
佢坦白同安sir講自己傷勢

斷估安sir唔會迫佢上陣啩
寧願呢幾場唔踢, 養好傷先去亞洲盃啦
同中超球會講, 佢90%唔放人架啦
凱廉周都唔係好信得過

燁 然 安 杜呢4個又冇cap
話有傷抖又要比香港人屌
如果vas 同 細佬 去唔到亞洲盃決賽週

又要諗諗用邊兩個踢正選中堅
骨裂未好唔會屌啩
見到鄰近國家進步但港隊冇乜起色好難受
越南馬拉而家已經明顯高班過港隊
艾里奧Gerbog
黑箱作業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞