[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (109)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
親民過An Yongjia先啦
19年打亞冠外正選開始曝光
一路鬧鬧鬧到而家
其實 肥/銘 樂 威已經解決到
而家雙核明顯同樂仔距離太遠
用多一個8號已經好好多
對,霍乜乜今日又出chatgpt文打J.
2023仲大哥
上次佳任影就比人屌發明星夢
記得前兩季好sharp 喺傑斬啲死球好有威脅
成日餵比高美斯
Die得都37歲
除非特事特辦
旺角場對玻仔
16歲開始就成為足總重點培訓對象
佢老死于揚有班落未?
尋晚佳哥無視左成班仔
跟住有個話佢剩係show女咋算啦
佳哥即刻轉身返去同佢地影
已轉型做攝影師 謝謝!
咖喱揸機。
完場場邊超多人叫jiajia牛B
相比之下姐但重要性+緊張程度琴日叫好好啦
都要5年
陸頌雄續「獻計」,倡在政府每年的「全民運動日」推動本地足球,在近「全民運動日」的兩周「港超」球賽「派飛」,球隊按入場人數向政府拿補貼,助市民形成「睇波文化」,重新吸引觀眾入場。他認為成本是有限數目,或者足總可找贊助。

訓醒未
全民運動日係每年八月首個周日
井多十四日

18/8/2024,港超都未開鑼啦

場波連vip區都佳狗前佳狗後 已經知咩事
尋晚送到去廣西球玉個頭
咪又係頂高
我覺得係對中堅唔壓得上
導致樂仔同對中堅中間太多位
叫康文署派場好過啦
第二球好明顯後防溝通有問題 成日都話踢波要出聲就係咁解
F77比人過左 如果禁區對手人數多過我地 咁細佬唔隊出去就正確嘅 佢包位好過標出去
相反呢球中間得2個對手 我地都夠人mark 咁vas 應該要嗌細佬隊出去防
球證長笛一鳴示意比賽結束,我立刻留意安達臣的反應。他似乎是笑著鼓掌,應該是真心對麾下球員的表現很滿意。

土庫曼不算是亞洲的魚腩部隊(當然其水平比我想像中要低)。而我應該有看過港隊對著非魚腩球隊也可以大部分時間壓著對方來踢。然而,港隊沒有取勝。而且雖然取勝的機會比對手多,但港隊也絕對有「權」全失三分。

正選的十一位球員,幾乎每一位的演出都是有亮點的。一對中堅都有令人印象深刻的貢獻。但世上沒有完美的球員。到底以安達臣的風格,這樣的防守組合是否最合適呢?艾華頓當然能在進攻端帶來以往缺乏的東西。但第一個失球源於茹子楠落底傳中後被對手反擊。而當明加索夫單刀時,是茹子楠比起艾華頓更接近明加索夫。二比一那一球,茹子楠已回到小禁區附近協防。假如那傳中球飛到遠柱,客軍六號也會無人看管得一攻門機會。同一時間,艾華頓在中線附近。

三場失八球,很難說沒有問題。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞