Metal Build 討論區 : 藍迷12月10號開賣啦

525 回覆
6 Like 0 Dislike

我同你著眼點根本唔同 你覺得造工緊要啲我就注重外觀所以算啦
你都係覺得moshow造工好啲嘅咁我都冇意見,如果你仲介意我話你打手咁我道多次歉

Ok

Btw
我覺得freedom比例都係有問題
條腰太長太幼
藍色腰拉長左
上胸黑件又過份單簿

我覺得un眼過strike
為左齊套我先局買freedom

腰短啲
肩甲向下拉長啲
咁就順眼好多
不過fair啲講,bandai freedom產品個樣一直都麻麻,如果唔係出左mg 2.0,可能mb freedom已經係最好嗰隻

公平講句
論上手質量,bandai 上色,膠質點都贏幾條街
大陸模型/成品D膠,講真拎過玩過就知,模型既你打磨下更甚。。陣臭味真係殺死人!
加上上色問題,玩完成手都係,唔洗手唔得

造型內構就點都係抄出黎嫁啦

但單價錢,著燈等等,的確係幾抵屌既

Ok

Btw
條腰太長太幼
藍色腰拉長左
上胸黑件又過份單簿

腰短啲
肩甲向下拉長啲
咁就順眼好多
不過fair啲講,bandai freedom產品個樣一直都麻麻,如果唔係出左mg 2.0,可能mb freedom已經係最好嗰隻

公平講句
大陸模型/成品D膠,講真拎過玩過就知,模型既你打磨下更甚。。陣臭味真係殺死人!

我對佢一開始根本無期望
而且...我又無聞膠習慣

我玩個時,第一眼睇到
1-噴油/分色
依家流行的深淺黑/白/灰噴法。係MB帶出黎。呢隻都有抄
2-水口/夾口線
3-活動/關節順滑/外甲連動
4-膠件的平滑度,有收縮凹陷
呢幾點真係令人眼前一亮

比例又唔係話離譜到一睇就唔順眼。可能佢係1/72,同1/60 PG好似。PG的設定比例我一直都覺得大大舊,無Mg咁修身

覺得佢出得幾好,膽粗粗訂埋佢隻00Q
佢隻00Q為左避版權,送多個肥仔Body 唔似fanmde咁連個名都改埋,依家又話會再改面相。咁有心機,雖然係雜牌都要讚下
等B記搞掂00Q貨期時再買埋正版

腰短啲
肩甲向下拉長啲
咁就順眼好多

公平講句

我對佢一開始根本無期望

我玩個時,第一眼睇到
1-噴油/分色
2-水口/夾口線
呢幾點真係令人眼前一亮

比例又唔係話離譜到一睇就唔順眼。可能佢係1/72,同1/60 PG好似。PG的設定比例我一直都覺得大大舊,無Mg咁修身

佢隻00Q為左避版權,送多個肥仔Body 唔似fanmde咁連個名都改埋,依家又話會再改面相。咁有心機,雖然係雜牌都要讚下

唔使刻意聞
一打開個盒已經成陣味

公平講句

我對佢一開始根本無期望

我玩個時,第一眼睇到
1-噴油/分色
2-水口/夾口線
呢幾點真係令人眼前一亮

唔使刻意聞
一打開個盒已經成陣味

咁我真係索唔到
去P-Bandai訂Powered red
點知試左好多次都係入埋Paypal之後
彈A critical error occured.
有冇人知究竟係乜原因

Ok

Btw
條腰太長太幼
藍色腰拉長左
上胸黑件又過份單簿

腰短啲
肩甲向下拉長啲
咁就順眼好多

未出mg 2.0之前,Robot 魂freedom先係最佳外形
Robot 魂freedom係本來mb freedom既外形廢案,
Ban 撚左就出左而家呢隻垃圾
得罪講句,呢隻qc差撚到仆街,講設計用心同qc肯撚定垃圾過moshow隻strike
仲未比較bandai以前其他系列出既垃圾合金strike(gff,同有隻換骨架既垃圾)

利申 :mb系列除三紅00r外全制霸
唯一一隻老翻就係moshow strike

的確係
BTW, MB 全制霸,Moshow 有入,fan made 兩隻都有入,MC係無入OOR

Moshow 同fan made 打開真係臭的,不過豐儉由人!
Moshow 隻野的確出得仔細
孤仔開訂lu
會唔會同藍迷同一命運
孤仔開訂lu
會唔會同藍迷同一命運

呢隻味必
uc撚餓左好撚耐..
孤仔開訂lu
會唔會同藍迷同一命運

呢隻味必
uc撚餓左好撚耐..

個訂價都幾貴
孤仔開訂lu
會唔會同藍迷同一命運

呢隻味必
uc撚餓左好撚耐..

個訂價都幾貴

訂左
孤仔開訂lu
會唔會同藍迷同一命運

呢隻味必
uc撚餓左好撚耐..

個訂價都幾貴

訂左

貴咩? 應該夠貨啩。。。。
完左訂未
完左訂未

你坐左幾耐
完左訂未

你坐左幾耐

由黑沙25號開公測開坐到今日
F91唔駛訂,大把貨
F91唔駛訂,大把貨

燈力全開
F91唔駛訂,大把貨

燈力全開

精品好似唔開訂

可能留曬俾自己友呢
F91唔駛訂,大把貨

燈力全開

精品好似唔開訂

囤積居奇
隻F91會唔會炒到癲?
岩岩訂左隻日版番黎
又想訂多隻炒下
隻F91會唔會炒到癲?
岩岩訂左隻日版番黎
又想訂多隻炒下

尋仇到訂?
隻F91會唔會炒到癲?
岩岩訂左隻日版番黎
又想訂多隻炒下

尋仇到訂?

信和9樓
隻F91會唔會炒到癲?
岩岩訂左隻日版番黎
又想訂多隻炒下

三月都未到,間間鋪都未知確實貨量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞