Metal Build 討論區 : 藍迷12月10號開賣啦

525 回覆
6 Like 0 Dislike
當日仲以為香港貴 係amazon jp訂左隻返黎
好在免運費

唔該曬
如果全新價位大概幾多?
呢隻冇人要咩?

原色再版左呢隻唔值錢啦

$1500 全新 $1200 二手見到可入

好彩問左先,我見有人放全新2000
另外有冇巴打玩過Moshow隻突擊?
上網見好似幾好j

Moshow隻野超好J
買完你會發覺手功完善bandai

打手 ?

上網見好似幾好j

Moshow隻野超好J

手功同價錢都不錯
當然為左唔想罵戰,唔好同笨大比較,因笨大本身無出過同類玩具,唔應該比較

唯一問題係隻野都幾臭,玩完一定要洗手
比例怪怪,唔係1:72 怪,係身同手腳比例怪,裙甲比腳細好多
最後係可動性,腰部不可動,可動性唔算高

但有燈,全可動手,造型、上色都不錯
有位可入手

想入手既睇呢段啦
打咩手

上網見好似幾好j

Moshow隻野超好J

打手 ?

On99
有無巴打放00R/SF?

好正咁

好正咁

Fanmade個把野
雪崩我買左豪華版,太多劍已經玩唔晒 買多把野比佢都無手拎

好正咁

Fanmade個把野

買既都係為把野
見好多人徵
全新紅迷大概幾錢?
全新紅迷大概幾錢?

$1200-1400

上網見好似幾好j

Moshow隻野超好J

手功同價錢都不錯
當然為左唔想罵戰,唔好同笨大比較,因笨大本身無出過同類玩具,唔應該比較

比例怪怪,唔係1:72 怪,係身同手腳比例怪,裙甲比腳細好多

有位可入手

想入手既睇呢段啦
打咩手

但係QC一般
背包有D位夾唔埋,d線有d出界同太粗
盾牌個手抦太硬

Moshow隻野超好J

打手 ?

On99

唔係打手會講得出手工好過bandai
定還是你冇玩過metal build

打手 ?

On99

唔覺得mb有幾好都唔覺隻strike有幾差
咁差多爹你又玩過未

好正咁

Fanmade個把野

買既都係為把野
見好多人徵

Fanmade呢隻野買唔落
都唔諗住晒錢只買把劍
雪崩開晒全身d劍已經夠型

On99

咁差多爹你又玩過未

真係冇玩過呀因為見到啲黑色大粗線已經唔想買
更重要係比例亂七八糟,膊頭大大舊個身又橫但係下身又修長,不過裙甲又細,成部嘢望落成個戶愚呂弟咁
講真你話部嘢抵玩我都冇乜意見,又大部又有燈咁,之但係你話佢好過bandai 得罪講句目前冇一間廠係任何一方面超越到bandai

手功同價錢都不錯

有位可入手

想入手既睇呢段啦
打咩手

但係QC一般
背包有D位夾唔埋,d線有d出界同太粗
盾牌個手抦太硬

我個隻,我自問搵唔到QC有問題
無甩油/無出界,拎上手睇佢噴件分色真係一隻mb亞種

但有d野好老實,講膠,一定係B記。話晒造左咁多年模型
隻strike本說明書同個地台 一睇就知係傑作

本體的膠活動/磨擦無乜大問題,係順滑。
地台個隻膠

但隻野,水口位,夾口線的數量同隱藏位置。唔係MB個d「擺晒出黎囉」
仲要抄埋護甲連動關節呢野真係跌晒眼鏡
一望落去直覺係拎左PG去抄

手指可動+掌位又有固定件的卡口

夠膽死將一堆B記MG/PG的技量放晒落去,堅係唔似普通大陸廠出到的老返

外型要彈的話,單機感覺眼大左,膊甲大左,兩把刀仔細左
合左體後整體感覺平均返。
我會話佢一定有心機過mb freedom/red frame

不過呢d貨,我唔建議依家追買新貨。等人地2手貨平接就好。始終都係老返,「在商言商」慳返d,玩完放都唔洗蝕咁多

咁差多爹你又玩過未

更重要係比例亂七八糟,膊頭大大舊個身又橫但係下身又修長,不過裙甲又細,成部嘢望落成個戶愚呂弟咁
講真你話部嘢抵玩我都冇乜意見,又大部又有燈咁,之但係你話佢好過bandai 得罪講句目前冇一間廠係任何一方面超越到bandai

睇埋上面我寫乜先啦唔該 一開口就打手 真係多撚謝

咁差多爹你又玩過未

支那嘢俾你讚到天上有地下無
我又真係唔覺mb有水口外露問題,可能因為我好少拎上手玩 同埋就算有又點?邊個玩玩具會突然好似驗屍咁搵勻全身邊到有水口?最重要都係玩嗰陣手感好,display夠型
偏偏最重要嘅外型你就輕描淡寫兩三句就帶過晒啲問題
唔該你拎部mg strike ver.rm嚟睇下個比例先啦,嗰種勻稱,真係經過都認唔住望多兩眼
而moshow部strike,好老實我第一眼望到嘅反應係乜咁樣衰嘅 你話佢抄pg但人哋pg個比例邊係咁
如果我誤會咗你打手我同你道歉 因為我真係好難相信連登會有人講得出支那嘢會好過bandai

我又真係唔覺mb有水口外露問題,可能因為我好少拎上手玩 同埋就算有又點?邊個玩玩具會突然好似驗屍咁搵勻全身邊到有水口?最重要都係玩嗰陣手感好,display夠型
唔該你拎部mg strike ver.rm嚟睇下個比例先啦,嗰種勻稱,真係經過都認唔住望多兩眼
而moshow部strike,好老實我第一眼望到嘅反應係乜咁樣衰嘅 你話佢抄pg但人哋pg個比例邊係咁
如果我誤會咗你打手我同你道歉 因為我真係好難相信連登會有人講得出支那嘢會好過bandai

Bandai都成日比例走樣啦
要比例一流人地係玩手辦囉
Mb freedom好好
Exia/00/SF/destiny好過隻freedom多多聲

個頭又話唔驗屍。咁你又會睇到畫線出界
HT都成撚日走晒樣啦
依家d新頭仲大多10幾20%
Iron又唔岩比例
有幾隻出貨偷工減料慳埋戰損手工添
但HT仍然係料同工藝度拋離sideshow/medicom囉

同理
Mb係未有對手前係贏用料,上色
但唔代表佢100%高質no defects 唔好撚搞錯成件事。
佢個d明顯水口
Sorry
我HT/同埋呢隻老返strike真係見唔撚到囉

Exia/00/SF/destiny好過隻freedom多多聲

你講嚟講去咪又係隻freedom,佢係公認出得差,但係比例問題不大,只係身型稍為瘦弱咗少少
moshow strike就上身橫下身修長,睇落去唔太協調
另外我冇講過線畫出界 我只係話啲線好粗

你講嚟講去咪又係隻freedom,佢係公認出得差,但係比例問題不大,只係身型稍為瘦弱咗少少
moshow strike就上身橫下身修長,睇落去唔太協調
另外我冇講過線畫出界 我只係話啲線好粗

咁我睇錯
Sor9ry
不過你一開口就打手 仆街唔你
HT都成撚日走晒樣啦
Iron又唔岩比例
但HT仍然係料同工藝度拋離sideshow/medicom囉

同理
但唔代表佢100%高質no defects 唔好撚搞錯成件事。
佢個d明顯水口
Sorry

我同你著眼點根本唔同 你覺得造工緊要啲我就注重外觀所以算啦
你都係覺得moshow造工好啲嘅咁我都冇意見,如果你仲介意我話你打手咁我道多次歉
HT都成撚日走晒樣啦
Iron又唔岩比例

同理
佢個d明顯水口
Sorry

你都係覺得moshow造工好啲嘅咁我都冇意見,如果你仲介意我話你打手咁我道多次歉

Ok

Btw
我覺得freedom比例都係有問題
條腰太長太幼
藍色腰拉長左
上胸黑件又過份單簿

我覺得un眼過strike
為左齊套我先局買freedom
HT都成撚日走晒樣啦
Iron又唔岩比例

同理
佢個d明顯水口
Sorry

Ok

Btw
我覺得freedom比例都係有問題
條腰太長太幼
藍色腰拉長左
上胸黑件又過份單簿

我覺得un眼過strike
為左齊套我先局買freedom

腰短啲
肩甲向下拉長啲
咁就順眼好多
不過fair啲講,bandai freedom產品個樣一直都麻麻,如果唔係出左mg 2.0,可能mb freedom已經係最好嗰隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞