[清新花香版萬毒心經!!]港漫綜合討論區 28

983 回覆
2 Like 3 Dislike
於是強行帶走無敵,幾大高手包括勇哥都阻佢唔到

次次都係咁
from facebook
今日收到一單勁爆消息,江湖傳聞黃玉郎先生神兵外傳真係完結咗之後就會完全短期內可能不做薄裝漫畫市場,主力做網上漫畫唔知道真定假,係真都不出奇因為全香港最受歡迎漫畫都係五六千本我諗神兵最多都係3000本

正常啦,神兵外傳邊有人買
肯搞網上平台都係出路嘅
如果唔玩實體製作 成本可以降低
低價夾班主筆/作者上架
或者直情收上架費
再靠點擊分紅 可以入到大陸條水
再加埋上載返堆舊作
玩每月幾十蚊subscribe
都咪話唔和味
好似虎甲人咁由大佬塑造、主角黑化到解決宿世恩仇都咁撚悶嘅真係少見
新龍係咁
舊龍一千期個陣已經死剩戒仔,黑龍,小虎同光頭星
依家大當家都做左版本第一人
如果赤兒重新出場同鐵冰有感情劇/對手劇都唔錯
開新故事線,唔好刻意執著將人物描寫為正義/邪惡,否則會局限人物同故事既發展
唔好意思,你咁睇得起"一萬億" ?佢夠膽改蛇貓門中心思想?
我主觀覺得只係搵個位畀小貓同其他角色唔同咁"勁啲" 。繼續純九陽十陽會同聖上、真龍撞,又唔想創套新野畀小貓,咪戇九陽囉。
馬小姐套花香萬毒都係同理。
唔好覺得而家個編劇會咁有深度,佢連10預算期既劇本都未必有........
完全睇唔起 純粹發下勞蘇
上期小虎九唔搭八入魔加無原因咁幫邪神打邪王 都睇到啲fans 大讚 話小虎終須威返次
冇計
大家對港漫集體回憶係30+-頁既薄漫畫
而家真係得番2本
其他:
《火鳳》唔知大家點睇,但出面已有人開了專門討論
《老夫子》優閒品黎,唔使討論
火鳳好睇呀,不過略嫌扭橋扭到少少過火
有無人知水㶆策幾時出再版?
普遍香港讀者/觀眾應該說係咁架喇

唔會去諗背後成件事幾on9
仲要把野係鳳凰不嬲都唔受歡迎存在感又低
火鳳我而家都有買
希望老師身體健康

而家先寫到入蜀
對比佢開頭既結局就寫三馬共吃一曹
仲有好多年要寫
龍虎門裏面啲人不嬲on9㗎啦!成日喺度打架,不如諗吓點搵錢好過啦!
香土唔係屌左鬼好耐啦咩
應該得FB果班
本閪書終於摺埋喇?
小貓係咪仲使緊小靈老豆筆遺產
Ssl果陣基龍都會諗下將來自己會點
銷量死姐
係睇完都冇乜討論空間
咩惡狗陽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞