[清新花香版萬毒心經!!]港漫綜合討論區 28

983 回覆
2 Like 3 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=ZHRn0JgY5Fk

阿劉話自己唔收$俾橋,龍哥收左貨,可能兩三期後開始有得睇
咁樣為自己臉上貼金
都攪笑啦
隻毒品一食就發癲,完全冇high同迷幻,邊個會買?
唔通今期週記提個隻魔鬼魚就係劉定堅俾
唔係 龍少一早講過想好似marvel咁有好多個hero
虎甲人完左就會出用水底生物為題嘅hero做主角
隻水底生物唔係虎甲入面角色來咩
佢今期寫若干期後既角色來...
同一Universe 下一本作品嘅主角
即係書名會唔再叫虎甲人?

❣️ 文化傳信2024年推出
⭕️《火雲邪神珍藏本》
🔺上、下册完
🔺邱福龍作品
🔺黃玉郎原著
🔺定價:每本$128
(☘️暫時未知有多少版本)

來源:至GoalClub Facebook

www.facebook.com/share/p/CGLDmB5G1FzAKFuU/?mibextid=WC7FNe

呢套好過哂近年既正傳
係時候出新龍珍藏版
出初期嗰啲真係有興趣
文傳無本生利 一直咁出咪得
佢真係出嘅話
即係好似之前出復刻中華英雄
間接搞死新著中華英雄咁

所以真係睇佢有幾唔妥彬龍
文傳睇錢嘅姐 邊理IP死活
珍藏版同復刻版又好唔同嘅
而家新中大致上係跟舊著行, 出新龍合訂本同中華英雄個case好唔同
阿劉真係好叻SALES, 我麻麻福龍D野都想睇佢點改
但係呢套書,就係新龍崩壞嘅開始,整死藍浪,弱智化文殊同成個通天教,令之後啲主筆好難再寫番好,根本接唔到手,最緊要係令到老祖宗出場,以後嘅人根本好難收科,最後就係成本書抬高西城勇去到主角層次,普通主篇叫佢哋點玩落去?
每篇外傳都係咁
唔否認 武功失平衡係呢套外傳開始
老祖宗都唔算正式出場既
之不過個時龍虎門已經樽頸位
係要玩玩新意思
但製作真係勁 打鬥畫面係有味道
講過份姦興個堆仲收唔到科
主要問題係,姦興嗰堆唔入正傳,但係呢套書劇情係計埋入正傳先慘,藍浪死咗唔可以復活,弱智化嘅文殊就算以後寫成點,讀者只係記得佢俾西城勇撚狗咁撚,死件豬油又話跌三千書,咁有冇人夠膽整死西城勇?
套書我唔否認單獨當外傳睇係OK嘅,但一計埋落正傳就問題多多
文殊係無人寫返好佢姐
根本新著就係定左位要佢做二世祖俾人撚
令公先係真正通天教主
如果係美漫,玩呢啲之前會互相溝通吓,令到劇情唔好咁多bug,呢本書藍浪嘅死法同正傳,我印象中係有出入,真係多得佢哋唔少
其實之前鐵男道白髪文殊,算係有啲起色,不過一換人就打回原形
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞