[清新花香版萬毒心經!!]港漫綜合討論區 28

983 回覆
2 Like 3 Dislike
又擂台姦興來架嘛
龍哥已經暫緩出佢條橋 一嚟龍哥已經諗好未來十幾期嘅故事 二嚟好多讀書DM龍仔話毒劉編就唔買書
武神鳳凰條橋
講到包升書,人類歷史未見過既橋
就係昆蟲人打擂台
阿劉吹水真係勁
當年未用得太多
加上和仔係武鬥時將人物角色寫得好
先成功
果陣一早講月之民同地球人嘅矛盾關係
龍哥應該盡量諗好主線點
先再受其他人橋
當年鐵將後期
懷疑改橋改得太多
變好奇怪,唔係話差,但又好似對比最好睇既西藏篇差咁D
由原本既4象箭對李建成
變咗赤殺王打爆建成
李世民開頭話自然死亡,之後又話要走第2條路,又有用異館
好想武神鳳凰出合訂本
換編劇,暫時改橋,前言不對後語
最滑稽係李世民話順應天命唔用異棺
後來又用異棺。
龍哥太在意讀者感受,死唔肯死雷祖,攪到鍾sir 無癮走人。柴榮呢d 二打六死左讀者話唔捨得,又用異棺復活。成個故事無晒張力,邊個角色讀者話留就留。
龍珠咁 個個都知唔使死
不過雷火2祖係好型
我都明
雷祖火祖真係經典
應該係成套鐵將最討好
就算土卜赤殺用雷霆霹靂都無咁好feel
買咗本火雲邪神外傳珍藏版
唔知係本身畫面已經好定其他原因
原來文傳都可以印到一本咁好質素嘅復刻漫畫
印厚粉紙 係會靚過周刊
攪到主角變咗鐵路人
騎劫了
竟然已經出左
係呀
出咗上集
下集好似過幾日先有
忘情掌

雷祖幾型棍
仲要有悲劇奸狗天威襯托
創作《虎甲人》,邱福龍說可以用「燃燒生命」來形容,他告訴記者:「時裝科幻故事要花很多精力去畫,人物設定要細緻,場景要畫得夠真實,因為有實景可查,需要查找的資料較《山海逆戰》多十倍,製作比之前困難得多。」邱福龍努力付出,總算獲得讀者支持,他坦言《虎甲人》的銷量較《山海》後期好。問到銷量數字,他如實回答:「約6000本。」薄裝港漫最鼎盛的1980年代,曾經由《中華英雄》創下20萬一期的銷量神話。畫技超凡的邱福龍已經是擁有最多讀者支持的現役全職漫畫家,其作品每期銷量只有6000本,可見市場的萎縮程度。

https://www.hkcd.com.hk/content_app/2023-12/24/content_8616063.html
心都痛埋
真係想知而家蛇貓多唔多得過龍少
好唔好過收藏家出果d天子,神兵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞