AI創世者 The Creator 劇透討論區

240 回覆
12 Like 71 Dislike
Alphie生返頭髮後:

完全同感 我睇咗一陣已經想瞓
我冇睇劇情講解 我期望嘅係一啲好前衛嘅諗法
以為會將ai打組成 新一代嘅創世主 顛覆一啲過往嘅思想 點知完全係零
好舊嘅一啲橋段 ai 發展又係一啲好耐之前嘅 諗法 同埋好多樣嘢都太夾硬嚟 人造人好似思想計算體力都屎過人類 搞咩?個國防渣到咁嘅地步,求其搵條𡃁仔 屈佢有超能力 搞掂…… 無言
人工殺姬好睇好多
丁丁
睇左整體唔差,切入ai角度算新鮮,想講既信息都唔差,但太多出戲位同唔合理位,加上動作場面非常一般同唔合理,呢套戲中上啦,未去到好好睇。
男主角走出穿梭機響太空無重狀態下擒去粒飛彈到放計時炸彈
真係黑人007嚟
唔係靠佢老豆撚會上到男主角咩

大眾力架樣
記得有段仔有New Asia地圖,構成國好似真係得東南亞
好耐都冇試過喺戲院瞓着
佢唔係悶,但真係好難好投入咁去睇
悶到抽筋 比返一舊水我
見到啲僧侶係機械人戴哂珠繩揸拐杖咁笑到仆街
比成舊水
見到黑鬼主角cool機械人條頸 笑到抽筋
喺邊間戲院睇 撞着咁低質嘅觀眾真係大獲
冇記錯/睇錯嘅話
有成個東南亞+台灣+日本
冇中國份
不嬲都係做依d角色啦
d ai人廢到on9,除左個後腦唔同d,你當係土著俾人入侵都一樣
Lm
唉最後都係入左場睇

好撚垃閪圾嘅戲

犯駁位多到傻

中間睇到訓著 屌
我做VFX, 你話故仔唔掂我唔理,但係套戲VFX點睇都係top notch level, 好多留言話 CG 只係 ok, 可以!?
直頭係勁啦大佬.
但其實佢地先係有大條道理???
個炸彈係人類既失誤做成屈鳩AI做喎
成套戲都好單方面咁講AI 係絕對既善,完全係被逼害咁
但係我自己既觀點係,啲AI 就係人類整出黎既,咁佢地依家要去清理返佢地都好合理
我對AI唔係生命體既認知,係完全無比套戲影響
姐係人類仆街,唔等於我會覺得啲機械人係有生命既人
戲入面啲AI 都殺唔少人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞