AI創世者 The Creator 劇透討論區

240 回覆
12 Like 71 Dislike
有鬍力架樣 個個一樣

係micheal B Jordan 叫型d

唔知點解有啲小島既Death Stranding vibe
陳靜”stranded”在人世
有一幕Baby in a pod
送個”weapon”去返呀媽度
成套戲每一樣野都簡單都痴線
0緊張感
為左推進劇情基本上男主角係可以不合理咁做到佢所有想做既野
雖然其他爆谷片都有呢個情況但呢套真係特別痴線
可能係我本身期待太高
伏位多到懶得講
未睇嘅奉勸一句 唔值得睇
咁樣叫文藝片
簡直係侮辱左br 2049呢種真正嘅科幻文藝片
好似迪士尼發行? 等d+ 先睇
感覺可以交代多少少野
好多吐槽位
同埋左膠到傻

係cg無得挑剔
劇情係唔會衰個隻公式

半價睇imax覺得唔差
我玩Detroit Become human仲好睇
呢套戲根本無解決問題
淨係解決咗首遊牧號
佢又無解釋到人類有無能力再造多首遊牧號出嚟
個人類長官係假設AI果邊會打過來,無咗遊牧號會無咗抑止力
但AI果邊根本唔會郁手
咁人類果邊我又唔見有重大思想改變,條約都無簽
結果就係無咗首遊牧號,AI損失慘重,完。
睇Imax版但上下畫面cut咗唔係full screen
係咪唔係用Imax機拍
剛睇完,最差係未來統治新亞洲既點解唔係鄰国?
週圍都係用小日本文講日文泰文,一句匪語都聽唔到
淨係知天堂係叫黨黨

個細路幾得意,好似無人講,起碼無煩膠味開頭
理論上ai 唔會反攻
佢地都係左膠
只有少數shot係imax
呃錢
乜有shot係IMAX嘅咩
我見成套戲嘅比例都係一樣樣
真!無心睇不如唔好睇
琴日入場,睇到好躁
左邊個呀叔打咗十幾個喊露,仲要大大聲好似天氣先生晴天轉陰天個音,嘈住晒
右邊對非裔夫婦喺度行上行落又不斷傾偈
最差係前面個女人,竟然睇比賽直播
cul片一齣
開頭同中段都有d攻擊畫面係imax比例
雖然挾持住個男的, 但d細路仲無事一樣嘻嘻哈哈, 仲要過左關後懶攪笑咁問有冇人玩得開心? 咩劇本嚟? 再加上當時已經通輯緊二人, 有圖片, 檢查站條友發現個細佬竟然無即call人嚟, 等個細佬出手仲矇下矇下

呢套戲睇到反白眼的位真係多不勝數
上月球之後d景好靚
之前個半鐘都係鳩鳩地投入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞