AI創世者 The Creator 劇透討論區

240 回覆
12 Like 71 Dislike
剪接,戰鬥場面再好d 就perfect
原來佢配樂 唔怪得之 👍🏻
我又覺得唔太差
中等 可接受
搞乜咁少戲院上映
劇情垃圾 啲ai廢到連槍都射唔準 咁鬼廢 駛鬼用nomad都打贏你啦
有nomad new asia邊敢唔幫你hunt ai 全世界邊個唔聽話咪扔粒炸彈俾佢咪得 部野咁勁一早統一世界啦
啲炸彈又一定要倒數 手㨨彈都10秒 笑死人咩
講到美國佬咁心狠手辣 一升空就直接射佢落嚟啦

搞咁多野原來係叫主角禁制 成條村咁多人類無人肯做?

除非你話個劇本係ai寫 唔係嘅話真係垃圾
有冇人解釋下係高山寺廟 個日本ai救男主 被美軍射殺左
到片尾又番生 係點解?
打中身體,唔係爆頭
套垃圾嘥曬啲cg同音樂
nomad可以實時scan全世界同打爆所有AI基地
同時間個細路一樣可以唔洗主角幫一條友上太空毀滅nomad
主角除左on99周圍逃走之外冇任何作用

同埋呢套野政治正確到痴曬線
正派係黑人男主+亞裔女主+東亞人(泰國印度日本等等)
反派全白人
跟住唔少得美帝國主義逼害東亞
打村落用高科技殺村民,濃濃嘅越戰feel
因為個細路淨係信主角

Asian 玻璃心 用佢地做反派會比人反
當年Agent Orange都幾仆街架其實
呢d野冇乜好討論
2023年啦
即係冇新諗法
有無玩Detroit Become Human
ai唔會寫到咁無厘頭嘅劇情
又係講美國係世界邪惡軸心
d鬼佬有冇咁憎美國
公式到唔公式既戲
睇個時仲以為中資既反美帝片
無時無刻唔係鬧美國
Cg出色
但D剪接搞到我投入唔到
加埋D膠位
免費飛去左睇 一句講晒 唔推薦 好出戲
同埋啲畫面好矇 唔知係戲院問題定特登 睇到無乜心機
睇戲嘅嘢 個個人口味唔同 信自己好過信人地 瀨嘢都係自己瀨
最唔合理係 明明個細路咁勁 點解要入控制室先控制到
細路ai被槍射完要搵女主角先救到
但女主角死撚咗隻ai都救得返無傷口(?)
個細路好多bug
明明應該對所以電器都有感應能力但係雪糕女個到feel 唔到 條女死咗仲有心情睇電視 明明個時佢已經有人性

讀取最後記億咁大舊嘢係一次性?
個八婆將軍用完唔帶走?
捉八婆個陣咁多車最後得一架運走佢地
然後無運返警局無人知無人捉

新亞洲科技水平過低
以AI計算能力高於人類個陣竟然無一隻AI 想戰而提高大家嘅科技水平
依十幾年做咩嚟
依家似八國聯軍打清朝

後面一個炸彈就可以炸爆一架大型坦克但新亞洲得一個炸彈炸得一部

咁易搵到最後基地搞到好似男主角唔去就搵唔到咁
男主角有無檢查過自己有無追蹤器

科技好似好高嘅情況下仲會比電炮充電而干擾錄唔到音
有懷疑情況仲比佢地同車
熄一個ai 機明明好易但無人埋身熄機再殺細路
最終武器入面無軍隊駐守成班垃圾

打完武器好似贏咗場扙但明明唔阻止美國十年又一架大機
智能生命照計可以行走網絡不過依家變咗似人造人多啲
要搞嘅佢地要引爆全世界嘅核彈應該唔難

你可以當佢係感情戲
但都寫得幾廢
佢有講佢未成熟個範圍唔大 佢只係能力高但唔闊
但咁大個國家重要武器無死侍守控制室好撚神奇
超多犯駁位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞