AI創世者 The Creator 劇透討論區

240 回覆
12 Like 71 Dislike
好悶 點解咁鍾意拍呢d一個男人帶住一個細佬既災難片
啲ai 蠢到隻豬咁,完全無ai 應有嘅智慧
學埋人類食煙訓覺唔知做乜
高科技垃圾片
啲劇情唔知想點

我慘撚過你隔離坐左條撚樣食爆谷遂粒每兩秒一粒無間斷食撚左大半場戲,我未試過睇戲要打側咁上下啤一條友咁多眼真係好撚想一拳打跌佢包野,其實好屈機比人食爆谷連hit咁聲浪攻勢狂輕拳攻埋黎
套戲都多反駁位 雖然係科幻世界
場景日文 機械人泰文 語言大雜燴
新亞洲點解可以0防空應對遊牧號?

不過咁 套戲似係用911恐襲做背景建構個世界
美國同西方用反恐對付恐怖分子(AI)

最近結局同rouge one一樣 其實都震撼嘅
只要啲細節位做返好 我覺得可以再好睇啲
呢d老撚土劇情已經睇過不下數十次,好明顯係chap gpt寫出黎,入面好多野都睇得出係用ai畫
成套戲唔可以用正常邏輯睇
導演應該放棄咗邏輯
第一個出戲位 好早埋左
原來係海灘 係知道女主角真正身份
都寧願捉男主角放走女主角
顛到
我秒左你個解答 個機械女 普通人都捉到啦
洗撚軍人
成套戲 只要任何一個位啲人有安檢,成套戲都唔洗做落去

主角係黑人大晒咩
唔怪之黑人係美國咁惡,又唔捉得又唔搜得
主角黑人 = 刀槍不入,唔洗休息食飯
AI機械人 = 軟過泥膠,又要訓教食野
黑人男主角,就係好人大愛做任務做到沉撚埋船,但做既野同拉登不相伯仲
美國軍方就一個黑人都無,描寫到佢地殺人機器咁,但其實佢地先係有大條道理果邊
New Asia,就一句中文都聽唔到,除左中國人就咩都有
講到東南亞係人間天堂咁,但現實果到就玩緊KK園區
射核彈係因為有bug
咁個bug係咪AI整出嚟
套戲單方面講到AI幾慘幾可憐咁
你不如咁睇 暗示緊班黑人根本無quali做軍方

有中國人就唔洗大陸上映
好多bug位
放棄思考,當動作科幻片睇可能好啲
套戲同AI都無乜關係 換做外星人都得
成套戲黎睇james harden同細路演技
建議當愛情浪漫親情片睇
完全冇深入寫AI/科幻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞