AI創世者 The Creator 劇透討論區

240 回覆
12 Like 71 Dislike
拍得差, 轉折差, 下下都係訓醒/ 暈左去另一度, 剪得又差, 浪費哂個題材同特技, 原本套戲應該長好多, 而家我諗應該低分過rogue 1 , 6/10 左右
咁有趣,AI竟然係劣勢嗰一邊
反而nomad墜毁果陣好怪,好似個個地方都見到咁,想表達佢好大?
睇完我剩係覺得
IT狗既bug就係所有事端既原罪
故仔個格局好大 但係片段剪接拍攝間中會 fast forward 咗咁 搞到啲角色動機好薄弱奇奇怪怪 呢套嘢可以拖長甚至分返兩集加返啲細節 成個世界覲幾正設計又好 而家好似浪費咗
邏輯欠奉
嗰細路啲神力一時得一時唔得
好似成日都唔記得自己有威能
最後個一幕佢早5秒出手男主角都唔洗死
班Simulant明明同成村越南佬一齊住
是但搵個人上去整停瑪雅部維生機都得啦
又話唔同新亞洲開戰,又派坦克又派地面部隊又導彈轟炸,咁都唔叫開戰我真係唔知點講好
渡邊謙又唔知做乜鳩時講英文時講日文
Asia Become Human
呢個位好奇怪,明知件終極武器係用黎搞你部 nomad,捉到之後一鎗啪咗佢又幾難,但係又要懶仁慈叫主角用個最無痛苦嘅方法啪 明明佢地眼中班機械人只係一堆 program
岩岩睇完,垃圾片
個男主角好趕客
係咪又係木口木面
你無留心….咪講咗句個細路會disable啲weapon
當然掉佢荒山射missle都可以
仲有下集
想睇但連登又踩到屎咁imdb 7.3 wor
咪就係
講到係成場仗嘅勝負/人類未來咁關鍵,你無咗部 nomad 就輸,搞掂個細路就贏,咁都處理得咁兒戲
有冇人好似我咁覺得部戲有D宮崎駿feel
故事concept係好,會引發人思考究竟AI / 機械人係幫人類解放勞動力嘅奴隸,定係一種人造嘅全新物種;特效亦都唔錯
敗筆係佢個劇情鋪成
黑人做主角好無印象,睇完都記唔到個樣
悶撚到
本身諗住睇 你地屌到咁 搞到唔想入場睇
呢啲大作一出先得7.3 , 之後好快會跌落6點幾, 本來好期待, 而家好睇完好失望
劇本係咪用AI寫爛到𠝹凳
最正係隻馬騮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞