CSG2賽事討論暨技術交流區 (72) CS2正式推出!

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
subtick其實無問題
但係個tickrate 動畫animation點都要改返跟住你開槍描個位
你先反應到你係描唔描得準 開槍開唔開到

如果唔係太多開槍射完 server認到殺左 但你動畫係佢入返牆先顯示殺左
你開槍spray壓唔壓得中感覺會有時間差
十張map 十個rank
premier計elo分
所以最近好多片好好笑 轉左灣先比人射死左
唔係好明,例如d2只可以排到某一個rank既人?
如果佢唔fix subtick同開槍 描位個時間差
flickshot awper應該會絕晒跡 無可能flick得中
淨返低device呢類hold位流
d2你可以係大地球
office你會係MGE
mirage你會係nova
inferno你又可以係大鷹
etc

premier計elo分 打完頭十就出分
rank系統不變 你大地球都可以排到silver
萬5分都可以排到3千分
咁睇嚟會變左dust 2 global, 有啲地圖連個牌都冇
但如果咁計 其實大家之期玩既咁多年csgo 係咪其實都唔準

可以咁講 因為佢所有動作都係喺下個tick先執行 所以你開槍打嗰位置technically唔一定係你最後打嘅位置

而cs2就係tick與tick之間所有動作都即時register,咁喺隻game嘅角度就係準

但係csgo係計tickrate,而當tickrate越高,tick與tick之間嘅間隔就越短 基本上你128 tick個「唔準」嘅問題你用肉眼都唔太feel到 所以就係點解啲人喺csgo prefer 128 tick over 64 tick,因為個手感好好多

cs2就係因為個registration同開槍animation唔一致 令到啲人手感好差 所以我諗佢要fix嘅嘢就應該要圍繞返個同步問題 去令玩家開槍嘅時候個animation即時啲 雖然我唔知有咩方法可以做到呢件事
有啲map基本上都冇人玩
幾時整返好個香港ser 排勁耐 屌
唔係整緊 係太多人玩香港server所以爆晒
https://x.com/CounterStrike/status/1707521891236446534?s=20
set 200 pings 排埋singapore同日本server
早收,有冇人玩
本身aim廢既咪好
唔中都當中 跑撚住都中
俾人跑住爆頭到懷疑人生
單排地獄真係好撚仆街, 次次殺3個都輸
有冇本身nova - ak 一齊玩
邊張map
去咗做igl 變咗垃圾
Cs2都係最啱niko呢啲預瞄大師
反而我覺得而家把ak連射冇咁飄喎
以前百發八中唔敢拎出嚟用,而家最起碼有50%中

銀雞都好似易中左
csgo買咗返黎都無乜點玩過

想問下係咪無倉庫個地圖?
等佢出返csgo算 認真呢ching 唔會再出啦 cs2咪go
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞