NFT市場真的死了!!!!!研究指出「95%收藏」已毫無價值

347 回覆
329 Like 4 Dislike
95咁少?
CSGO
咁不如出會員卡
其實都算係咁啦,都好多回饋班友

持有個班又無乜屌,多數冷嘲熱諷係無個班

你睇下班明星搞既nft, 又無炒既價值又無任何會員形式既回贈
歷史本身就有固定循環 潮流都興每廿年復古返同一堆嘢一次
有專家研究出市面上僅有不到 1% yes card 收藏有價值
魚民落搭左好大個雞棚,cap唔少水
其實如果有ready player one咁既game係現實世界先有用, 入game只有你可以有張好撚型嘅Batman skin nft 之類,其他人一係同你買,一係買啲山寨blackman nft
當年 Ultima Online d 屋同地保值得耐過佢
非會員街外客有咩福利?
NFT 正正就係喺 e-copy 可以任意 copy 之下,用嚟去確認一個 copy 嘅唯一性。Disaster Girl 就係例子:

張圖嘅物主,之前拎個 original copy 去拍賣,賣得47萬鎂。一個圖片檔任抄都得,咁點先為之 original copy ?NFT 就解決呢個問題,物主用 NFT 形式賣出呢張相,並宣稱係 original copy ,咁就係世上唯一,冇得抄,而且就算物主再賣,嗰件都唔會等同先前嗰件,分得開
Crypto咁,去中心化+限量就唔會係貨幣
個世界就係咁唔公道㗎喇
無論做幾多實事都好,一開頭俾人帶偏左個風向,個觀感一差,全世界都當你係壞人
街外人有幾可真係會嘗試去了解個真相,屌完就算㗎啦!
就算之後真係有人同你平反倒,個傷害已經做成左,其實都補救唔到啲咩
你知拍套電影究竟有幾難架可?
2023年都仲問呢個問題
人地出哂成績表講哂有咩做到做唔到
咁承諾始終都係承諾
同埋套戲好唔好睇、收唔收得係一回事,但以游學修個性格,點都會拍套野出嚟証明自己
咁你點睇JPEX咁多你啲使用者無買又喺度嘈
Sunny同creamy搞唔成
算唔算幫左佢地?
由day 1開始我已經話nft同以前啲online game一樣,一件加10武器今日賣3000,下年更新完多咗幾件勁嘢,之前嗰啲即刻跌半。極少數存在一件武器一件時裝個價係可以兩年內唔跌

Online game啲武器都話可以拎嚟斬怪,唔通nft真係當名畫收藏咩

喺人類未發展去到意識上進入虛擬世界,呢堆虛擬資產嘅全數價值都係嚟於炒價
NFT我覺得只係好似件貨物既收據咁
係,每張收據個編號都唔一樣

但你話物主再賣同一件貨,都唔會一樣

咁就見仁見智啦,如果你上個月限賣1張jpg
今個月又限量同一張jpg 賣多次話個收據編號唔同左
我會覺得咪一L樣,整色整水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞