《香格里拉.開拓異境》 漫畫

771 回覆
71 Like 9 Dislike
爆左機入去會強化
男主食咗邊條囡
平衡做得差
佢要同時突顯最強種既強大
又要顯示返佢係入面相對弱
最後選擇係用篇幅時間拖長黎做各種機制
但亦因為咁變得拖泥帶水
我寧願佢100%機制解謎黎過都好過而家咁半打半解謎
因為呢隻真係機制怪,唔係堆數值
成班初見一定係邊打邊解

佢地咪有兩次解錯不過無生命危險,同埋佢地之前有打曬四塔有弱化左章魚
有7日時間打塔都幾友善。。
機制怪 唔係疊屍過關 而係1 take過 好bug
其實果7日如果唔係陽樂玩係好抆水
中途仲有皇帶魚,虎鯨呢d中boss,然後又要打4塔怪
打完仲要解迷
但成團人 又唔洗日日打 仲有得offline
可能陽樂carry到 唔似打七大咁
第2團去打嘅都打得好順
中間比深海3王殺嘅次數仲多過比深淵殺
兔仔
大部分嘅謎都太直觀簡單,主角群好快就解到讀者又唔會出人意表
以為最初唔打隻章魚會有咩特別事件去trigger先得
點知只係塞寶石,打大鬚,打杯,清怪
唔驚險之餘, 個機制又唔特別
衛門個機制仲有趣d, 就算有人推屍知道隻馬要分開,要生存等等都會一路睇一路期待主角群要點攻略個機制
章魚boss就無咁嘅期待感, 呢個唔關boss係唔係最弱七大嘅問題
之前打出面d中boss都有趣, 比如主角拉條魚去反射自己

希望最後一波個陣會有多d趣, 呢家有種打鬼滅嘅無慘咁, 係度fing fing fing, fing到完場
我覺得要死一兩次先顯得章魚難打
其實數值轉變嗰一下威脅好高,肉盾突然變薄血再比章魚一下秒應該會好震撼

依家佢地太易搵到解決方法
唔係有陽樂, 初見深淵就滅咗團
正常人喺座城困咗咁多日一見到隻八爪魚肯定會衝埋去開波
隻野仲要玩到影響埋情緒嚟引人入局

到真係開打啲機制我地做讀者睇係會悶, 但打機又真係會有呢啲Task
所以好唔好睇呢度都一半半
始終之前打守墓拳拳到肉太刺激
而家講到準備入final phase 希望後面好睇啲
陽樂嗰下忍到唔打 好癲
轉數值會搞到啲裝用唔到, 打法又要變哂
你要經歷佢唔知等幾耐先轉返
中間攻唔到又難避
打機時就好玩
但係睇漫畫無時間感, 好似轉頭就比佢地捱過咗就無feel
最主要係無表達過
比如可以話已經頂左好耐, 撐到d後備裝嘅耐久值就爆, 再唔放手一搏反擊會全滅之類
但事實係唔好講時間感, 主角群係即時反應換晒裝, 鳥頭人仲要表演極速換裝技術, 零緊張感
快啲打final phase 啦
睇連載咁樣偷集數好辛苦
又唔可以太快秒左boss
咁樣睇落太易打
我明佢好難畫
我無撳你條Link以為係漢化嚟
小說完左未?想睇小說
真係好悶,墓守同全美好睇太多。
漫畫黨,打墓守都知佢地肯定會贏,但過程好緊湊好有壓迫感。
打全美,過程一樣好長但完全唔會覺得拖話數。
男主係少有處於下風,全程都係高潮 勝負未知。
好睇到 每到星期三都不斷F5 等最新一話。
而家?悶到幾星期先開嚟睇下,睇完好似冇睇過咁,完全零進展
最近係性轉嗰段叫做好睇少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞