《香格里拉.開拓異境》 漫畫

495 回覆
62 Like 8 Dislike
Mmo 最難boss 其實做到初見過係好撚誇張
起碼現實世界既mmo冇人做到
= Wow m+ raid ff14 絕 初見過

不過好睇就得
其實主角已經成日死
勁係勁在好快分析到係咩招
好似斷風唔係鉛筆俾料
我估都好大機會初見避唔到
至於有啲新招,好似啲範圍技
其實話主角勁,不如講劇情需要
作者當佢好運避到仲合理
掉轉頭諗

無主角威能(閃避/parry超勁)

搞到主角一開始打致命兔都要打幾次先贏

然後打七大種直頭要狂死,覆桌三至五輪先贏

到時又會話主角廢、劇情無聊、拖戲

根本上條友講既野就係為拗而拗
達哥有時打機都初見殺
唔記得係咪真女神
定隻狼打劍聖
其實死咗好多次,而有幾下都係死係居合度,無記錯加埋有27支水平均每人可以死9次
但唔代表一個人得9次
7大強係難,但隻game勁在唔會擺隻過唔到嘅boss,我記得適正攻略人數係6人,而入場條件一律壓等至lv 50即係代表呢個唔係不可能嘅任務,不過前題條件係故事進行度去到中後,至少預隊人齊裝包括強化裝甲去對抗佢同驥麟
而鉛筆就用天秤格硬升lv去抵銷呢個不利,用僅有嘅27次機會去攻略呢個任,不過講到尾攻略唔到晴天係無可能贏而初見呢樣除左主角應該得全一先做到

套嘢一路有講明主角並唔係最強,其他game有同佢差唔多嘅人,亦有啲佢點都唔會打得贏嘅人
我既理解係:
主角因為咁啱係糞作獵人
所以先有辦法去好快適應香開某啲機制
因為基本上機制同平衡都係天地律負責
而天地律之前亦有份整好多糞作

姐係
糞作=魂game
天地律=英高
sun樂=魂系高手
重要的野講三次
其實我認同套野係好睇 機制我都明

我原意唔係要踩呢套野
只係唔想講到套野冇主角光環同鎖血
閃避坦本身就係唔合理的鎖血存在
現實應該都冇一隻game係可以容許角色接近100%閃避率

鰹魚同鉛筆先係正常冇bug冇主角光環的打法 不過 做主角的sun樂都冇主角光環就唔好睇 冇人想睇佢自己一個慢慢練等

我個人會將呢套同防禦力點滿比 兩套野個遊戲設計都好宏大 同埋講解緊遊戲成日都會出現比玩家發現的bug 不過呢邊的角色少好多 但都好想二三十年後會有類似的遊戲誕生
莎莉x梅普露的幸運=sun樂
霞x湊=鉛筆
培因=鏗魚
魂系speedrunner咪100%閃避
人地連parry都唔洗仲勁過鳥頭喎
佢做唔到就唔俾人做到
你當letmesoloher 流架?
佢唔係初見唔計
天地律應該係無辜,以前啲糞作係佢老豆搞出嚟食死貓
反而跟足創世個設定嘅話就真真正正係糞game
咁計既其實鉛筆個邊主角光環仲大
人型麒麟所有野都係未知
最後階段既衛門除左大晴天都只係強化版
初見真係無幾多個登場角色有本事做到
鰹魚雖然係pro gamer,但係屬於data分析型,越後先越勁,鉛筆直頭ps只係勁過普通人少少咁
套嘢有講明舊世代嘅game同而家嘅full dive所需要嘅ps係完全2樣嘢嚟,只可以講主角咁高回避率只能夠唔好駁故
睇得開心就得唔好為呢啲嘢煩惱傷心
無錯
鰹魚仲勁,新手又唔似鉛筆咁有資源同準備
如果有聖槍仲簡單啲,不過拎咗去抵押
呢戰幸運要素佔極多,講到明人馬合體後係無敵,2個唔止拖到完場仲擊破埋
人馬合一其實即係外鄉人
應該話我唔會拎魂系去同佢比
而係拎Ff14 / diablo果類本身就設計組隊的online game

魂系本身係設計比你單機過 而且重擋格
但香格本身係設計比你團隊合作過
公式書個解法都係8人小隊去輪換擋招上buff

當然 主角記係要光環先好睇 冇光環就唔好用佢做主角啦 至少佢打boss 果段唔係用bug/好似晶蝎咁的機制殺 將熱血燃燒到底
(唯獨因為墳墓分心果段其實唔要好過要)
其實最想睇呢d
elden ring speedrun 變晒飛雷神😂
達哥本身就勁但佢要拉布姐
以前ds3睇佢打沙力萬就知 個陣佢頭痛到都一take定兩take殺左
屌我自己打卡到on9
可唔可以唔好再讚達哥打機勁
佢比人虐殺到心態崩潰
有呢d你咪又係講主角光環
而家主角都唔係無傷
已知情報再加一路死一路學
你當佢魂系多人連機咁睇就make sense
主角光環=/=唔好睇
打晶蝎好好睇 用機制bug拎素材
然後比人修正番冇得咁bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞