《香格里拉.開拓異境》 漫畫

771 回覆
71 Like 9 Dislike
4封將正常玩家應該一定會打哂先
唔係Speedrun 玩家嘅習性肯定係探索哂成個城打哂所有野睇下有無隱藏寶物

但入城之後見到八爪魚真係好易會直接衝埋去開打
無遇過特殊怪,唔知果種特殊怪壓力,多數打左先算
呢個位又係創世擺明陰鳩人,本身預深淵係比人打嘅第一隻unique
即係得撞過狼嘅人先有可能發現個差異,但又會用NPC煽動player打黎
咁愉悅嘅
開荒係咁
以前玩D online game行錯一步就團滅, 一個新副本開荒可能講緊要6, 7個鐘頭試錯
打raid既吸引地方

果時玩destiny 2 打第一個raid 唔睇攻略 解左勁耐 最後成功係好開心 又有fps元素 又有解迷 又有fram 裝
我呢d老鬼
副本拓荒已經係講緊wow嗰陣
destiny2 第一個raid出嗰一日 咩攻略都冇
成堆玩家係reddit dc 巴哈 nga全部share自己搵到咩攻略 咩路 點樣行落下關
連youtube片都勁快update
終於開打
其實青同八爪魚係咩關係?
有冇巴打知道海底都市嘅故事線係點?
一話就打完第一階段咁快?
之後先黎料
青係侵略者 章魚因為鍾意人類所以係保護者
海底都市故事線好簡單就係 以前青侵略都市 人類冇力反抗 章魚知道咗就同人類簽咗契約 章魚係都市入面封印青 古人要讓座城比佢做事 而要離開都市
跟住章魚就因為無聊 會得閒拉d人入反轉都市入面 娛樂佢 順便check下依家啲人戰力變得好唔好
原來章魚咁偉大
但個城冇哂人,咁章魚咪好寂寞lor?
章魚封印咗青守住個城,某程度上算唔算封印埋自己
章魚起碼都仲有4封將 同埋佢除咗拉player 之外 npc 都會拉(鯊魚npc咁)
點計點都應該比天氣衛門好
同埋 七大種 講生活艱苦程度 後面仲有更甚者
七大種原來咁慘
睇嚟打七大種似係解放佢哋多過要擊敗佢哋
Real
天氣就送佢歸西
不過睇到兔老大叫佢做老不死、鉛筆話佢係不死系嘅時候
我重以為佢會係類似骨頭武士,好似鬥技場隻loser wood咁
魔獸raid 拓4-8個cd一星期打兩晚3-4個鐘先過晒都都好正常
正常應該要拓荒嘅
話哂係online game入面最勁嘅七隻世界精英
但俾玩家初見殺
其實算唔算初見殺
天氣衛門都係靠堆屍堆出黎

八爪魚可能都會死幾次
青有無講係咩黎?

另外NPC死左就無
咁海盜仔個d NPC死左未無左個任務?
一集一集睇好辛苦
青答你唔到

任務key npc死咗嘅話 系統會生成一個類似功用嘅npc出嚟
小船長假如死咗 之後可能會彈出個大副話要幫船長報仇
又或者出另一條故事線 打同一個副本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞