特朗普:純電動車政策完全是災難 如重新上台將終止電動車計劃!

390 回覆
529 Like 63 Dislike
你係咪搞錯左少少野搞亂左 電 同 太陽能?

其實電車d 電唔一定 源自太陽能架
核、煤、太陽、風力水力......

「電」唔穩定既話......想問下你屋企幾耐停一次電

同埋,電池再唔環保,平均落地揸一年 就會比傳統ICE car 減少carbon footprint你就真係聽人鳩up 當事實

source:

https://x.com/_brcooper/status/1644366358409367552?s=46&t=2NLe2ckT4eYBr7MrPMI5WQ

如果EV 電 來自 coal 就 揸五年先同ICE breakeven
如果來自 水力發電 就揸半年已經開始少過ICE
宜家係韓國,tesla,大陸大贏家
歐美同日本都係輸家
電動車係好,但係中國既電動車而家做得最好,如果仲玩補貼電動車政策就益撚哂對手,而家轉風向死守油車仲可以頂到十年,十年之後就再算。
又係傻閪UAW工會

美國車已經咁撚廢,都想四天工作仲要加人工
做油車連歐洲車都贏唔過,更加唔駛講日本車。

不過唔緊要,Detroit 呢啲Shithole可以再多啲。
呢個城市直頭係反私家車,已經唔關油定電事。

搭電車,踩單車好過。
得嗰一度電就咁多要求
總之就支持白黑人Trump啦
Amsterdam 啲tram全部4歐起跳local都屌咗好多年
你既物理知識都幾差,唔似係一個正正常常有讀過中學既人
十幾年前既手機市場 咪一樣
歐洲佬本身無能力去做
唔鍾意咪搬離Amsterdam
出咗城市你照樣可以用自己車。
啲人話咩技術唔進步
當成個城市既人都用緊都話唔進步

咁iphone第一代 都唔應該拎出黎賣
自電動機發明到而家,一直都屌打緊內燃機,高鐵係用電動機,生產油車用既機械都係電動機,點唔穩定,一座城市有幾可會斷電,如果一個國家冇撚左電力供應,佢連汽油都裂解唔到出黎,因為生產汽油用既機器都係用電,內燃機一早就輸撚哂,只要條件允許電機一定好過內燃機,只係內燃機守得住起車、船、飛機,而家連車都就黎守唔住。
你估點解500年一遇大雨年年有
石油危機未出世?
我覺得用電車唔使畀石油出產國揸春袋係其實都係一個好理由 不過歐洲D政府唔敢太高調講出口
你地真係好撚好笑,你啲電點黎架,有電先定有fossil fuel先,真係笑撚到碌地,你可以講核電既,咁有核電之前? 真係怕你嬲

明明講極端天氣,天災人禍,你地就spin到講太平盛世下電係無敵,龍門搬撚到必贏,有咩意思
呢啲枱底野班愚民鬼識咩,一尾以為環保
歐洲可再生能源佔比過咗20%
就算燒都係燒天然氣,煤一早就被太陽能反cup咗
主力燒石油發電,係得沙特呢啲國家先做得出
連美國都唔會
再簡單啲入電都平過入油一截 對社會都係好事
左膠最鍾意嘅me too咪係咁
坐監就有你份入監倉慢慢鳩up啦死監躉
開倒車
佢個美加得西岸啲大城市

窮果班買唔起電車 美國車/泡菜
耐屌搵日本車
住得遠嘅會揀貨車
仲有傳統歐洲車嘅fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞