特朗普:純電動車政策完全是災難 如重新上台將終止電動車計劃!

390 回覆
529 Like 63 Dislike
有毒重金屬
望下你而家ice 粒電池先啦傻閪
講緊 仲乾淨同耐同過你本身呢粒呀

research 完先凸個頭出柒啦,一係想學野就客氣少少
問題唔係個難度,
係當大陸佔咗主要市場,
其他國家好難攞返個主導權,
仲要咁多左膠主導咗歐美國家。
部份倫敦巴士都用緊比罅滴
侵侵幾時推行單車
瑞士Zurich Geneva好少見tesla
多數電車都係德國VW Porsche同三大廠
連Honda E 都多過 tesla
Europoor
不過Milan都已經係義大利最有錢
多謝美國同中東佬帶錢過去洗
好似香港啲屋咁細過豆腐潤夠晒環保
咁當年又唔立法禁牛車馬車
米蘭直情係成個歐洲最有錢之一城市
Tom Clancy本小說Rainbow 6 就係寫黎諷刺你地啲環保膠
北部Emilia 同Tuscany以上啲region都有錢
係南面lazio打後啲region拖低
最大問題係人口老化同debt 勁過日本
油撚每年偷雞自己或俾錢車房倒幾多廢偈油出街?
睇你個款都係住市區
唔會知住村屋交通係幾咁麻煩
仲未計一班行動唔方便嘅傷殘人士同老人家
佢地連上落車都要人幫,點踩單車?
你搞清楚,係你唔需要私家車者,唔係香港唔需要
新車個電池都係八折, 車重左車呔又快瓜, 用幾年舊電得5-6折唔奇(睇下部電話就知), 每日剩係义電, 唔知為乜?
美帝電油勁平, 大陸都係。而且下下行遠路, 電油行遠路好efficient。所以唔明點解咁多人吹奏電車抵。
好撚癲 自己感覺係就係
HYPER 先係路 OR 氫
屋企人揸車接送唔得
有車牌未?
知唔知坐輪椅出入係幾撚麻煩?
俾少少常識都咁難咩?
定係仲住緊老母屋企唔洗諗呢d野?
香港大部份地點,都有公共交通接駁。但有私家車,同冇私家車嘅人,時間觀差別好大

每次同朋友或者同事之間嘅活動,無論咩地點搞,只要有得泊車,對有車嘅人嚟講,都係最多30分鐘路程,幾時去幾時番都可以,佢哋成日都唔理解,冇車嘅人係要花個幾鐘頭,巴士接鐵路轉鐵路轉巴士仲要行先到,來回x2,仲要睇住個時間表

溝女你試下有車同冇車分別有幾大?唔係港女拜金,而係生活模式嘅差異,有車生活都精彩啲,同你之間都多啲回憶,多啲感情,窮撚只能做番窮撚
仲要已經係用盡政府力量去幫電動車
tesla 從美國獨立左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞