Dear Jane 可唔可以畀啲新意

415 回覆
938 Like 50 Dislike
最後一間唱片鋪超正咪當出依D所謂大路情歌係換取資源出番佢地自己想出D歌
情歌都可以好多曲風姐

唔使首首一樣嘅
果隻碟幾好聽 可惜唔知仲有冇機會聽佢地唱返live
麻煩讓開,呢首歌好罐頭,但已經贏九條街
尹光好波

https://youtu.be/hDSft4Ah1Qw?si=bTeKXhEmQh9kI8sl
鬼叫啲人淨係鍾意罐頭歌

其實佢哋條路都起明顯係靠垃圾歌搵錢,同時都會出啲佢哋真係鍾意嘅歌。佢哋近年唔係無出punk歌,但大家知咩事啦
係無咁technical,但真係講feel,Sex Pistol個bass連彈都唔識彈
竟然冇人鬧wyman
基本上上面所有歌都係同一個主題
不過用咗唔同喻體寫

真係做到行貨中嘅極品
香港地做band 仔係咁架喇
要玩音樂就唔好搵錢
想搵錢就唔好玩音樂
其實rock punk 喺其他地方都唔係小眾曲風
講真pop 全世界都係最受歡迎 只係香港人淨係focus喺pop歌到 其他曲風wfc
你e樣野係屌d metal core 仔姐,你聽多啲係有好多唔多形態嘅野,但你講嘅野都改變唔到dear Jane ,係一隊掛羊頭賣狗肉嘅pop野。喂你pop都好,起碼對rock e樣尊重少少啦,你唔講真係以為你係唱妹豬野嘅歌手。
所以香港最紅band 咪dear Jane
咁大部份香港人又真係淨係聽呢種歌
你都要交數比公司嘅
我記得佢哋有訪問講過
咩音樂,MV用咩主角?
佢哋華納背後都有團隊睇數據分析
即係好似三步曲個幾首專登請袁澧林
因為個期hit文青女神
可能佢哋睇數據真係呢類情歌比較多人聽
有新意就唔係dj
佢地揾到錢先有得本錢咁樣玩咋
睇下隔離gt kiri t啲歌都冇以前咁棱角分明
觀眾鍾意聽罐頭melody冇辦法
放大假抄sum41
歌名得兩個字仲唔夠新意咩
然後最後一間唱片舖 給防護罩一吻 地球空心論呢堆就俾人當臭四
就黎年經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞