Dear Jane 可唔可以畀啲新意

415 回覆
938 Like 50 Dislike
佢地自己都咁講,其實佢地都唔鍾意作哩d K歌
上年鍾意脫骹的華爾茲,但個個都講到底發生什麼事而且d人覺得上年得呢首
如果連登係實名制,你估班撚樣仲有冇咁口硬?
係咁推啲公眾人物要人發聲,你唔發聲就係幫兇,以前發聲果班最後冇job接冇工開又點?連燈仔who fucking cares 你死你事
慘得過大把香港人buy?
根本就係流量密碼
笑死
https://youtu.be/gwOhmYGihUw?si=Rb6ZyeClHRNojHDj

呢首計唔計?感覺同平時嗰啲都唔同
咁人地出另類歌果時唔見你po唔見你撐?
鍾意支持果時就唔出聲,唔鍾意果時就大大聲屌,正宗香港人
咪係,佢地d 訪問都講以前霉到得返幾個fans,係轉咗出情歌先養到隊band,間中可以出下其他歌,不過勁低view
以前啲人話punk=無練結他既metal佬
個陣聽容祖兒首心之科學 聽到後面solo時諗 屌咁撚dear Jane既? 一睇 屌你真係dear Jane編曲
一邊就話係自己唔鍾意嘅嘢, 一邊就繼續瘋狂做罐頭歌出嚟
比人鬧果陣就話 "係你哋要聽咋, 我自己都唔鍾意" 都幾不敗架喎
人實係好鐘意返工先返工
有邊個出黎打工唔係咁?
你返工又好鍾意份工 你都係要份糧去俾你做你出面想做既野
除非你得返工無興趣無自己野做 唯一使錢就係食訓啦
香港主流音樂係咁架啦...00後都走哂去獨立音樂

https://www.youtube.com/watch?v=1ODj9A30vG8&ab_channel=TimelessMusicHongKong%E5%A4%A9%E7%A2%9F

LMF N年前都講過啦

香港o既流行音樂都係笑話一則
明明唔得 個個又係度死plug爛plug
唔話過你聽你真係唔覺得自己核突
搵人仔發哂啦
仲係度同你哋一樣每個月搵得份糧剩係夠食夠住就算咩
好多人話一出情歌就屌,依家唔係唔比佢出,而係幾乎首首arrangement, 曲風,連intro solo都好撚似,撈亂砌番首歌出黎都岩用。一個二個係度曲解人意思但無視罐頭歌呢個point。我諗無一隊band或歌手可以做到
用beyond做例子班人都唔知係咪00後,令佢地紅唔係喜歡你,係大地,講大陸台灣兩岸架。beyond一隻碟最多兩首情歌,其他歌涉及好撚柒多題材一樣紅到。無知唔係罪,但唔好衝出黎柒
好鐘意以前首慣同逼
可惜之後無唱返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞