Dear Jane 可唔可以畀啲新意

415 回覆
938 Like 50 Dislike
佢老婆仲正
叻啲個啲就玩下 octave lines

根本pop 歌先最難玩,尤其亞洲野
啲chord 深過閪
寫strings 4part 無修養就直頭寫唔出
咪換左條女囉,仲想點呀. 大佬唔佢冇新野. 係呢期冇靚既新女嘛
香港人淨係識聽曲詞 點會理編
你班傻閪中意聽吖嘛 咪係咁做囉
Boom chi Boom chi GCDEm 4個chord又一首
工廠倒模咁
個重點唔係出情歌
成日都有po 講dj 都知佢要出情歌養band
但係出情歌都可以比啲新意吖
好似2084 咁玩下懷舊風咪有啲新鮮感

Beyond 出情歌都唔係首首喜歡你咁啦
冷雨夜 早班火車 咪唔同feel 嘅情歌囉
可能佢哋睇數據真係呢類情歌比較多人聽

呢樣我阿嫲都知啦
佢地真係首首歌都一撚樣
個市場要乜咪俾乜囉,合理喎
好簡單 個市場係做呢啲先養得起佢 唔鍾意過主唔該
講真關你撚事咩 咁有taste咪唔好撚聽
喂大佬好撚簡單姐,你估佢地仲係廿歲可以試住玩另類風格咁紅?仲有我提醒你呢個地方叫香港 仲要夾band呢個format搵到食係好撚唔錯
唔好聽囉
有唔行貨嘅,你又唔聽,無計架喎
罐頭歌其實都冇乜野 大把製作人係咁
但cover都咁罐頭真係笑死
唔知佢係懶定覺得啲觀眾口味係咁低質
個個都識唱陳奕迅啲大眾情歌
但Eason冷門又好聽嗰堆就少好多人識
係得香港先咁睇重歌詞
唔好講咩oh my oh my god呢啲終極廢詞口水歌先
Taylor Swift好多歌啲歌詞劇情都簡單易明,咪又係紅到爆
係香港人比林夕撐大左胃口
好懷念last Christmas
以為聽緊ToNick
覺得有啲似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞