Dear Jane 可唔可以畀啲新意

415 回覆
938 Like 50 Dislike
d歌名硬係有陣柒味
早十年前喺電台聽呢首先識親愛的珍
adam走之前既碟其實都好正
punk得黎帶點pop,歌詞內容亦廣闊啲
之後遠征個期都還好,啲歌仲有啲意思
但後期到始為止開始,就開始情歌k歌不斷loop
唔係話唔好聽,但首首都係林峰愛不疚咁樣囉
一開始唱放大假個陣
應該有影響到既
香港人鐘意聽情歌呀嘛
迎合市場係咁架啦
DJ夠想出多啲類似yellow fever既歌
唔作情歌冇飯開 香港人唔係情歌唔會聽 希望佢哋可以玩一張自己album
流行歌唱嚟唱去都係嗰三篤屁㗎喇
幾時唔係,早幾年試過三年冇出大路情歌
然後班人唔聽先出番
其實佢哋punk歌都係輕微有些少
試吓出嗰類sum41 offspring 既punk係香港市場一定仆直
呢隊嘢真係全靠Howie寫啲罐頭歌支撐住
簡單d 黎講就係無料
知道唔得咪玩大路罐頭野
搵食姐犯法丫?

唔好賴係觀眾問題就得,因為佢地d 野真係唔得
主音唱歌堅難聽,同拉二胡差唔多,點解咁多fans大把band堅持自己創作呀,係唔會賺到大錢,但唔係好似佢地咁又要做雞又要拎貞節牌坊
今次女主角
聖馬力諾之心係我DJ入面最鍾意嗰首,歌詞旋律同主題都好正,而且係香港已經買少見少的勵志歌
只有大J老師係真黃
開宗明義情歌band
https://www.youtube.com/watch?v=mKfSPdvaTOA
上一首咪有新意囉, 又唔見有人講
呢兩隊搞不撚掂啦,香港普羅聽眾點會頂到
其實以前pop punk既simple plan好多mk仔聽,玩到個類都好好架啦
王菀之之後都解釋返自己俾人曲解啦,大家咪又係第一印象行先

https://evchk.fandom.com/zh/wiki/%E7%8E%8B%E8%8F%80%E4%B9%8B#%E4%BB%BB%E5%9F%BA%E6%9C%AC%E6%B3%95%E5%A4%A7%E4%BD%BF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞