Dear Jane 可唔可以畀啲新意

415 回覆
938 Like 50 Dislike
無可避免聽得多係會厭嘅,希望佢哋Keep住團火啦
有冇咁鍾意打茄輪
有啲傻鳩覺得夾band一定要唱到鬼食泥,結他gain有咁盡開咁盡有咁多riff得咁多riff,個鼓最好就成首都double pedal踩到尾,如果唔係唔好叫自己做band,彈多過兩粒清聲要仆街死
聽眾鐘意,罐頭還罐頭
Market 係咁
佢keep住玩早期嗰啲晨早收左皮
要靠嗰啲七字歌先發到圍
樓主唔敢pin
羽毛鱗刺
全也活過來
碌架床
我愛煙花不愛花
咖啡因眼淚
sol4
Beyond做佢地想要既音樂又係冇人聽,都係做翻D大路情歌先紅同賺到錢
好似ios呢d暗band, 連登仔最鍾意,出埋d歌無人聽,揾唔到錢
佢地有啲人係廢既 呢樣就大家都知
但成日屌佢地罐頭歌既同時屌埋聽眾啦
係香港夠膽全職做另類音樂既 一係就有家底 一係就發左達 唔係既話你分分鐘出去返譚仔搵得仲多
其實都真係幾煩
本身有發開聲,抗爭無發聲就變節
本身無發開聲,抗爭有發聲就扮自己人
DJ本身都話自己冷感
抗爭完都肯出首疑似有隱喻嘅歌
咁又係食抗爭條水
下下坐喺屋企電腦前面涼住電氣做網絡判官
總之你以前係港豬,之後做乜都一定錯
你以前發聲,之後唔繼續發聲都係錯
今年2023
唔出呢啲點support出其他類型嘅歌
Market係咁怪邊個
有新意果啲就係證明孤芳自賞搵唔到錢一早玩完
有聽開Dear Jane
近年嚟講都鍾意給防護罩一吻 同最後一間唱片舖
但啲罐頭歌都真係多得有啲過分啦
其實Dear Jane 個玩法擺明用1-2首大路情歌再去養住佢地玩d punk歌
首首都玩punk 等乞米啦
地球空心論 羽毛鱗刺 咖啡因眼淚呢d樓主就永遠扮盲睇唔到
出首dj 情歌就好似執到寶咁即刻開post 上黎反
俾啲新意
每一首都也無新事
依然像那
都播過千百零一次
人地有新嘢,你唔講
咁你會唔會走去澳牛叫人比啲新意呀?
嚴格黎講抗爭條水唔係佢食
係啲人成頂黃帽笠落去
佢地從來都無話過自己支持
個隊無盡去咗邊
咪臭係
Beyond當年又係成鳩日要唱喜歡你
咪又比人話搖滾叛徒
關你撚事咩 過主啦柒頭
mk band mk pop
最受歡迎
Back number ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞