IT討論區(208) - 有冇工,𝓐𝓷𝔂 𝓾𝓹𝓭𝓪𝓽𝓮𝓼?

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
大學整出黎既野有幾可industrialize到
唔止cs, 大部分field, 多數論文都係單機, 猶如Github project得1個主要開發者咁
就算撻insituite個朵用幾個人做都係小作坊
人地commercial一下就成group人十幾廿個去做
主要係覺得好煩未in就已經收3-5個call 同埋下下都休息時間打嚟
Thank you巴打
其實confirm完cv 約埋真interview 其他嗰啲電話係咪可以唔洗聽?
唔知係錯覺定點 好似都多左好多垃圾電話
由Random assignment 開始run個algo optimize 落去
都係不斷simulation

Run 1個鍾到

第一個simulation,即係random 個個 排到4個鐘就可以做完個process

而最後optimize 完個個simulation 只係比random assignment 快1-3分鐘
即係Monte Carlo變左個超高time complexity既algo?
Pish
鳩估matching類problem 可能係sequence相關
你冇用第二部電話+太空卡咩?
我個太空卡no. 比完2,3個agent 之後都開始收到垃圾電話
呢度IT討論區5系ibank 討論區。。
依D真係成日見
張相影到成個倫敦金咁樣
話自己expertise in recruitment, can share the market secret
撳入佢profile畢咗業兩年都唔夠 我in過嘅人應該多過佢match到嘅candidates
結尾R contact就更加痴線 成段message乜柒都冇講過夠膽問電話
最嘆為觀止見過一個人講please reach me at xxxxxxxx for your career success
其實幾好 互惠互利 大概講吓個流程 問題類型之類
只要唔好令到其他人可以直接背答案就還好嘅
好多仆街agent 明知唔係咁啱都叫你去見
就係為左chok你料佢問乜再比下個適合嘅
你就浪費左半日假做義工收料
講起嚟我又真係好耐冇試過同agent講中文
可能真係local D agent/公司 太垃圾直接filter走晒 得返D鬼佬好D
最憎果D扮ABC agent
Sor 是ibank it狗…..
無錢!
躺平咗個幾星期,什麼lihkg, linkedin, jobsdb, it書, it documentation都唔睇好舒服。反正年資到了,人工就會加。
!無錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞