IT討論區(208) - 有冇工,𝓐𝓷𝔂 𝓾𝓹𝓭𝓪𝓽𝓮𝓼?

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
雖然你間公司應該唔多好,但新入職都應該主動問人問題嘅,你唔問人地以為你識。
Why not
你搞錯咗Turbo係個JS Library唔係Bundler

https://www.ithome.com.tw/news/158684
我指最近既Opensource Project
兩個Libraries我都無用
個人取向
RAD既人強調係啲Code work
靠Test Cases去Make Sure啲嘢work

唔介意啲曲係唔係全部可能性都一定要Work
我所見大既Tech公司既實力係勁啲既

有細既公司IT幾好
但同大既Tech公司比有幾大既距離
唉屌 手巴係個傻西瓜
唉屌 好似唔只係浪費左加班既時間 而係浪費左全日既時間…
同意
寫library 成日compile都要幾分鐘至廿分鐘就真係好有用
佢地唔用係more on 佢地用家嘅角度 唔係代表業界應該跟佢地
佢地個轉用嘅理由對於99% 嘅人都係好細嘅誘因
手巴係test野個時test撚錯野
test 同code要一齊work
test錯同code錯有咩分別
弱就弱啦
手巴不嬲話自己弱
比幾多錢你先會肯跟勞工假..
JPEX暫停出金超過5小時,目前自救方法
https://lih.kg/kjjJCS
諗緊自己FG無經驗無bargaining power諗緊好無做一年儲經 但係待遇真心差 無福利
其實勞工假同銀行假唔係差好多日。如果你搵工搵到好頹,可以做住先囉,又唔係要做成世。
巴打我都讀緊cs50 你搵工係咪apply frontend多?感覺無重入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞