IT討論區(208) - 有冇工,𝓐𝓷𝔂 𝓾𝓹𝓭𝓪𝓽𝓮𝓼?

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
有冇spring boot高手教下路
隻app 係prod 行一段時間就會爆hiraki pool
但係我又唔識點睇係邊個pool 咬死左
試過加大個pool size 但都係會爆
搞到無從入手咁 都唔知點debug 好
呢個似係你點query db 然後acquire 左幾多connections 又無release 到既問題
邊隻db? 可以query睇吓有幾多live connection 同埋啲connection 係做緊咩
mysql 來
SHOW FULL PROCESSLIST;
唔該師兄 聽日試下
留名學野

我會試下export thread dump睇下
big4呢d一向fixed 人工
我都想做but4
話時話bug 仔去左邊
去咗telegram
我冇印象angular同nestjs有咩關係
但兩個應該大纜都扯唔埋
咁講嘅話springboot auto inject咪又係差唔多
local reproduce 唔到
有冇方法 thread dump 到prod 同主要要睇D 咩去trace
tg 食屎喇
本質上睇唔到有好大分別
佢唔請人,我做唔掂,好大壓力呀,辭職仲要比佢小,以家一唔食藥,就會亂諗嘢,會忍唔住喊
@手巴
點睇呢間水煮魚
見見面 (琉璃街)

網址: https://s.openrice.com/QrbS0uHy5W0~dCSZwQS47
地址: 天后琉璃街9號地舖
電話: 26589868
=====================
客戶資訊:恒生MMPOWER卡自選餐飲簽賬類別享5%+FUN Dollars!優惠附條款。借定唔借?還得到先好借!

利申食完覺得5錯
Thread dump prod 場你地都幾勇猛。。
多謝水爺
Internal app 唔驚
個project爛到咁?
去到呢個地步真係要盡快走
新手見識少
辭職佢小你你咪小返佢囉
辭職最惡
我唔係跟project
我對客,但客唔係令我大壓力
反而係上司,工作環境
我唔覺得辭職係最惡
完全無個種,辭職就放鬆既感覺出現
反而開始自我懷疑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞