溫哥華返工返到想quit

502 回覆
1643 Like 121 Dislike
mt?幾多人工
申請到過咗海就神仙
拎住一千幾百萬仲同你打一萬幾千牛工咩
香港咪一樣
不過認同美國chur過香港,其他國家另計
點解完全唔提人工?
個樣出左事,建議返黎走轉韓國先
好假喎,溫哥華min wage都差唔多兩千七cad一個月
係你weak姐
全世界都有閪工
全世界都有斬人
全世界都有監控

咁到底移民為咩
你一係好撚weak
一係好撚肥
移民撚值得擁有
拎咗pr先啦屌你老母
你係墨西哥去美國做黑工洗唔洗係邁阿密俾間house你住呀
擺明5毛
你鐘意理想化成件事冇人會阻止你
min wage 16.75 當你每星期返足40個鐘
一個月稅前咪~2680cad,你可以計下稅後有幾多。
我而家稅後~3000cad有幾假?
交成差唔多1000cad稅
女權撚就係咁,有利益要用盡
稅後3000
即係稅前有25cad/hr
fresh嚟講算高啦
移民撚又俾cctoy呃晒
咁你就講清楚,加拿大人講人工係唔會講稅後,自己1999仲話人
公司問題啫
揾過第份咪無事囉
唔捱得咪番香港
真係以為移民就一定wlb咩
就算香港人講人工都唔會講稅後啦,仲睬佢都傻。
真心想問你係唔係做RA
我都係做clinical research
但我係跟藥廠,情況好似同你好唔同
根據勞工法、午餐係一定要放:

https://www2.gov.bc.ca/gov/content/employment-business/employment-standards-advice/employment-standards/hours#:~:text=Scheduling%20meal%20and%20coffee%20breaks&text=A%2030%2Dminute%20unpaid%20meal,work)%20during%20their%20meal%20break.

聽落份工真係幾癲、繼續執resume, LinkedIn、繼續揾工,總會揾到更好嘅。唔知你嗰行興唔興揾recruiter,如果經recruiter可能會容易啲。
去到外國都要做到狗咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞