DIABLO IV (43) XBOX/PC/PS4/PS5 - 第二季10月18日

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
以前
BUILD要谷晒VUL同CRI兩邊,因為係兩個數都係乘上去,唔係加上去,而乘上去個總傷害係無上限

改完
VUL和CRI同時發生時,照樣係乘上去,但個總傷害有上限
結果,總傷害會低了

結論
是但谷VUL 或 CRI 或OP 其中一樣就夠
改左主流係咩屬性?
利申冇睇
咁講又片面左d
舉個例子, 法師paragon nodes會有當裝備堆cold/fire/lighting時有獨立乘區增傷
結論係變左vul同crit以外既增傷會因paragon而有用
傷害公式之前已經唔多可以直觀知道件換item 強左幾多 (除左獨立乘區比加區勁)

而家執到件item 要分係唔係勁左,會唔會仲煩
一件一件咁check rare items 已經煩到癲

其他改變都算好,亦明顯呢班designer 似收到order完全唔俾nerf,成個patch 基本上冇野係直接減
營火會都冇乜人傾
主屬冇講到nerf 即死衝主屬
暫時最正係bb人暗金頭
狂暴狀態每秒回4怒
終於唔洗要三吼
但冇得玩軍帽
而家仲係?
我個倉仲係一件野都無
你意思開分身搬上人仔到?我開左隻搬左一次,跟住打番場軍團即卡出番暗金,之前已經唔知幾多場無出過,證實左之後,好L火滾就無再搬兼del game

不過s2都會開番離睇睇
S2到時玩就應該都會有人玩既
但隻GAME 就救唔番架啦,同當年D3 一樣
過多幾年, 可能真係會改得好好, 同仍然會有人KEEP住玩
但一開波既失敗, 已經永遠流失佐班玩家同人氣
玩臭個朵 以後唔會首發衝佢啲game
但應該兩星期就AFK
Fixed an issue where Ghastly Bone Prison's Vulnerable effect could trigger Lucky Hits.

nerf necro
未玩過德魯伊
應該s2回鍋玩滾石流 我估幾勁
竟然又唔開測試伏直接上,哪裡來的自信
一時打直去
一時轉轉轉
仲有垃圾擊退
你確定有輸出?
S2可能玩多次血矛死靈
仲改弱暴擊同秒傷法師打毛咩
因為玩家就係最好的測試伏來源
一季玩一個新職吧
終於可以回歸玩下
回歸幫手test bug就有
繼續玩法師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞