機械人產品綜合討論區 #31 謝絕老翻同炒家 POSE+肯出貨未?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
要我拆獅毛同頭落黎
真係驚
好驚整爛
去佢PAGE望左下個POST, 有一點我都醒唔起, 就係垃圾bandai出盒stealth gao ii都唔會叫你拆件. 點駁

講開Bandai,見成日有人比較
但佢行原著路線 市面除左佢重有咩原著/可分合體既合金,所以無得咁比。

但合金魂質素愈來愈差都係事實

今次pose+係衰呢啲小家位
講真果幾件件成本根本好低
始終佢唔係平價玩具

遲出方面,可能我比Hottoys撚慣
反而無咁嬲,起碼佢都肯講會delay
合金魂好難平衡到老玩家的需求和創新
用料又愈來愈hea無乜人買令到條line更少資源做設計
好似跌入左個惡性循環
合膠魂隻天元突破
如無意外應該會係我第一隻會SKIP嘅天元成品

老一輩對新派機械人興趣不大
後生一輩又對純原著樣興趣不大

最大獲係性價比
價錢又貴、但又夠膽死比原膠色
我都好好奇佢重可以有咩賣點
千值早排出果隻完全變形已經好難超越到
魔改嗰啲佢擺去mb到出
最慘係合金魂出嚟出去,最後發現都是萬能俠最好賣
剩返燈光效果
或者出埋後面幾隻
不過BAMDIE嘛, 應該唔會啦
執咗條line去重好過
我諗唔止我一個無視左呢條LINE

依張圖佢都淨係話Stealth Gao II別賣
CAP起
佢地應該好快會轉曬呢啲相
我覺得佢係有心呃人
我原本好鐘意呢間廠,我細個時睇LU自製SD Gaofighgar先開始玩模型,又係因為佢玩Classic老變先開始接觸變形金剛
所以一直對Pose+有信心,因為老闆本身就係資深玩家,一定知fans想要乜
遲派貨對我黎講唔係問題,但佢今次咁做真係好令人失望
咁多人瓜瓜嘈話冇左獅毛同頭,又話唔完整唔剩
有埋獅毛同頭,咁兩件前臂呢,都要用返原本GGG舊PARTS喎
咁即係要包埋兩件前臂,獅毛同頭,先完整到喎~

應該俾人屌我係打手
想問下除咗官網,有冇其他地方可以訂到白獅?
so far 無其他地方開過訂. 宜家風頭火勢, 可能你試下徵到徵到訂左個d人放
又無話好嬲或者從此失去信心ge, 不過撜佢唔抵囉.
變形, 做型呢D最難搞既野攞滿分咁滯, QC又無乜災情. 電池都算, 我當佢少粒電運輸易搞D啦, 豪比佢.
結果衰響呢三塊睇落應該最平既膠手上
POST內巴打都算唔係亂鬧人嘅

你發表睇法完全無問題
不過我講返唔滿意嘅巴打睇法
主要係期望落差(佢無講明), 同埋拆件確實有危險
POSE+設計OK嘅
依家係講啲唔講啲問題
係可惜, 但佢地都要出嚟講聲或者處理
咩都唔講的話, 咁我個人會諗下繼唔繼續支持

其實個問題好簡單 Stealth Gao II設定係咁
無左下面堆野仲係咪Stealth Gao II
Freedom無左對翼仲係咪freedom
咁嘅價錢,包埋兩隻前臂根本唔過份
而且佢啲官圖部機都係完完整整,上面已經有師兄貼咗張白獅宣傳圖出嚟,冇話過要用返Gaogaigar件
我諗好多批評嘅師兄都係希望自己件玩具係完整包哂所有配件嘅,唔係淨係講毛或者頭
如果佢一開始清楚講明要換件先開訂,我諗大家至多話佢小家,而唔會覺得自己俾人呃
呢度好多玩具界知名人仕睇post架, 搵人同阿LU反映下啦
nu無左fin funnel呢
"如果佢一開始清楚講明要換件先開訂,我諗大家至多話佢小家,而唔會覺得自己俾人呃"

完全同意啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞