機械人產品綜合討論區 #31 謝絕老翻同炒家 POSE+肯出貨未?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
造型好睇啲,係無咗地台配件,但又平幾舊

買咗DX SET但合體過程真係有啲失望
Stealth Gao II引擎唔知係為咗遷就發光定造型複雜
透明分咗好幾件零件搞到好容易散開
玩嘅中途撞散咗幾吓最後成功令我合返埋個蓋
另外支架設計真係好差 硬係高咗1 2mm咁
插上去會搞到成隻烏前咗咁
最後都係冇上支撐件 改用原創Support unit撐起
結論係優點缺點都好明顯嘅一套DLC
雖然所有缺點係Set好晒Pose嘅嗰一刻都煙消雲散
但係如果取消發光可以換嚟結構更穩定同埋壓低售價到3K內嘅話
我嘅評價會高好多
呢套本身係一套10分嘅玩具
而家最多只值8分
玩咗成晚玩到手痛

其實我都幾肯定已經揼到底
不過晏啲裝燈嗰陣可以試試
同埋都對應咗我嘅感想
Full picture好撚靚但奈何太多沙石
換乜

不過講真估唔到Support unit救返唔少分
就咁靠地台個筒去舉槌嘅話
膊頭關節應該好快軟
Support unit令我舉得好安心
如果本身包埋Support unit
連埋獅子毛同拳頭
取消LED發光
售價壓返落三千有找
爭議聲一定細好多
為咗發光搞到Gas stone engine易跌件
好可惜
可以用番勇者王個盒條飛拳鐵柱做支架,短番D岩用D

屌吖 係wor
遲啲入箱嗰陣搞埋
姆指手指重痛緊
唔想掂佢住
想問下拎埋個槌大約幾高
出咗街答唔到實數
你預40cm啦
我訂Case內高預咗45cm
而家出面仲有冇千值練R Gun 現貨?
本身隻野(好似)無預留插孔 , 條腰又肥 , 如果自己買支架都唔知邊款先夠大夾得到又夠力
官網D圖飛曬天都唔知點擺出黎

BTW 中左毒 , 應該會等現貨

試完發覺企都難,最後我買stand解決算
巴打你支批點入? 插左好耐都插唔入
有冇巴打買左大鐵牛

裸裝企嘅話要搵好耐重心
嗰四枝柱正常插係入唔晒左臂㗎Wor
點都會露少少出嚟
上地台插住枝鎚算,好危險
sorry, 講得唔好,想講批頭入唔到握把(橙色嗰舊)
支架條鋁條過長搞到隻野唔掂地 同 支新批好撚難插入橙色個邊 呢兩個問題終於有人提, 之前睇過哂d開箱片都無人講以為自己中獎/合得唔好

支批我係搵風筒吹軟左橙色個邊先插得最入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞