機械人產品綜合討論區 #31 謝絕老翻同炒家 POSE+肯出貨未?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔該巴打,番屋企check check 先...
呢隻無乜配件,無內構拆甲唔緊要,但連face off 都無,好似爭咁啲.
係嘅,但對玩兩嘢入櫃嘅我嚟講幾好。同埋另一版炒到3k+
我建議你睇多一次原文

■ 《勇者王》系列的Repli-GaiGar和超龍神分別展示彩色和開發樣板!
不過三一日本都有上色版了
唔排除超龍神係有上色的
個灰模真係擺到爛.......
有圖未 成個鐘都唔見有情報
佢個FB 出左FEED.... 3 秒睇完
屌你又係灰模 真係好失望囉屌你!pose+ 成年幾啦 你老母做緊咩柒野
又慳返買其他野玩
真係有想去D2 屌柒佢地
我想屌柒佢地隻戰國魔神仲唔放出黎俾人訂
屌仲係隻屍站灰模
連分體灰模都仲未有

2028年都唔知出到未
佢d公關真係食開屎
白獅20 號再開返俾人訂
雖然都明白香港公司做呢d 少資源好難做,小眾野又無人買香港人又嫌貴
但佢一係唔好講,講完又放飛機無做都唔知為乜,自己摟屌
睇到個牌仔話10月20 號上網訂
ActionToys嗰個幾年前買落
MegaHouse呢個年頭preorder訂終於寄到嚟
打開係半完成品要砌少少。
造工各項都唔錯 以佢價錢唔算過份

兩者比較:

飛行形態:打和
MegaHouse設計比較終於原著設計
但ActionToys比較修長同流線型

機械人形態:MegaHouse勝
MegaHouse身型比較高同修長,而且設計比較接近原著。
ActionToys身上太多peg holes, 影響左外觀

姿勢及可動度:
ActionToys勝
關節可動程度ActionToys比較廣

平衡:
MegaHouse勝。
ActionToys既重心有啲唔啱位,好容易向後傾。

結構:
ActionToys勝。冇甩皮甩骨現象。
MegaHouse 手臂有少少鬆。

變形方式:
MegaHouse勝。MegaHouse變型方式比較簡單亦比較似返1982年嗰隻。變得比較爽快。
ActionToys有啲部位變形方式不必要地過於繁複。

物料:
打和
ActionToys勝在身體有金屬部件,好手感。有啲似返1982版嗰隻。但MegaHouse塑膠質素及表面打磨處理比ActionToys塑膠部分造得好。

武器:
打和。
MegaHouse兩把劍修長啲比較好睇但ActionToys嗰兩把比較似返動畫入面既設計。

配件:
打和。
MegaHouse勝在送多一對造型手掌同1982年原裝玩具版本面部設計。本身裝好左既係動畫版面部設計。
ActionToys就勝在送左個多模式整備臺又可以做pose stand。

結論:兩隻買晒collect them all
但你真係要二選一既話我會推薦MegaHouse。

另加1982年原祖版

還原度幾高
拳頭造唔到透明件
前臂綠色呢幾張角度都唔太肯定係咪透明件
D燈同CCS一樣一點點有D核突

又搵到一張無著燈 , 唔通拳頭又有透光件 ?

琴日終於收到日馬訂嘅GSC The合体 Mightgaine,定位於本體全膠相對較平系列,比起之前勇者傳說係造得較好,但及唔上隻合金斷空我咁精美,以兩者訂價相差太多黎講呢款都叫性價比夠收貨有突,主要關節都有卡齒,可動性同外型都比da-garn好,但依然全胸腰硬直,以可合體版本黎講算係足夠, 可以期待下之後兩件合体DLC
個REVIEW好正, 辛苦曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞