買電視機 / 換電視機 集中討論區 (154)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
Android TV 9個Webview港版終於都轉到日本美國嘅半Google TV 版

想請教下依點
//
6. 要留意OLED電視最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 足球台, 成日長時間連續7小時打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視, 不過最主要都係係睇你睇既野唔會有一個類似LOGO/框框/HP BAR/SP BAR/ 地圖長時間顯示係畫面同一位置到, 講緊日日6個鐘咁就會比較大機會燒印. 正常打機/睇YOUTUBE通常唔會有咩問題
//
新聞台每 15 分鐘會去廣告, 冇咗台 logo, 咁仲算唔算有物件長期停留係畫面同一位置?
Thx
新聞台主要係怕顏色橫條, 當然台LOGO都有影響
你成日長時間煲新聞台咪唔好囉, 日日6小時咁煲
你咁諗, 每粒OLED都有佢既壽命時間, 而且消耗速度唔一定係1min to 1min
越光, 越長時間顯示就消耗得越快, 係一條曲線趨勢
所以新聞台15分鐘帶來既傷害會比你就咁開其他野15分鐘大
想問下巴打a90k 48 寸 性能好唔好?
點解今年冇a90l 消息?
可以去馬
沒有A90L出
1萬蚊以下預算, 想買55吋
Sony X85L最好??
如果其他牌子有冇咩拍得住既款?
唔該
新買咗3⃣️星qn09c,初初👀Netflix冇問題,今日login時話我未在此機授權觀看,我冇理會,不用住,臣隔幾個鐘之後,連login的畫面都不能出現,只show loading……., 其他apps冇問題,可以點攪?🙏🙏🙏
1萬蚊以買唔到55X85L
你個ACC係咪好多人用
SAMSUNG
55Q80C
55Q70C
Step巴
打風個電視lag到仆街
81台果D
公共天線問題
裝MyTV super用wifi睇
轉用mytv super/睇YouTube先
知唔知Netflix多唔多4k片?
估唔到AXN自選D劇都出到4K
我用now tv
是,我係用人D sub ac
可能係Netflix近日收緊左限制

你問下個Acc主人
正呀

Enjoy
A95K Compumark $16700
A95L 智宏電業 $25990
你覺得今代光度提升值唔值得花多 $9300
A95L你預購贈品冇用?預購32990

細鋪冇贈品,唔抵
預購32990有以下贈品

以前唔係年年都有a90 下一代?
A90k 11000 oled 性價比得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞