買電視機 / 換電視機 集中討論區 (154)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
窮撚想問 (新搬租屋)想買~50吋,
價錢想平d(5000樓下)
主要用黎 睇波 + netflix

LG 50UQ8100PCB 行貨
$39XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度約300nits

LG 50UR8000PCB 行貨
$43XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen6 影像處理器
7. 光度約300nits
8. 普通遙控
都預左 佢聲稱20度
btw 有無更好既選擇
拉出同轉動唔多,但極纖薄
開放式既牆幾好
NB架應該有,不過原廠師傅唔會幫你裝
唔知係唔係信源問題,我覺得OLED同LED睇波差別不大
4K足球?

可能因為草地
1080p now機頂盒, sharp 50dk1x Vs 55a95k
雖然唔係拍埋一齊比較,但對比起電影間既差距,我部a95k睇波冇wow一聲既感覺
部sharp換左未
今日鋪頭幫我聯絡,應該遲幾日
你試吓睇第二種波

部機我買唔是我用的
睇台棒或韓棒
有啦啦隊睇
好wow
Samsung 係咪都係一樣? 定送同裝一次搞點?
一樣
送同裝分開搞
我仲問左2次咸片,佢話係一次過送連裝。 咁裝係要打上samsung 約定點? ps 第一次買,未試過
你跟咸片就可以
唔好自己開箱
55q70c睇4k英超都幾爽
加埋條q700b
另外想問下係咪求其係鴨記執條5米天線就得
可以
5米咁長
部水b2出左事 中間偏右今日出左條虛線
8個月貨仔
盡快搵盛澤
我通知左佢地, 你盡快搵佢地傾
65吋 15k樓下行貨有無好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞