買電視機 / 換電視機 集中討論區 (154)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我有個低能問題
買唔係lg牌子既soundbar,較大細聲可以用返電視remote控制?
電視有開HDMI CEC就應該冇問題
g9g左,係咪要等到出年6。7月先買到最平L
4000係咩黎
自然爆?仲有保養?所以免費換機?
5月左右
2000蚊nowe + Samsung a34
買左A80L 唔要ps5 14000
nowe唔值錢
見佢送手gay又咁啱老母用得著

差幾千蚊就係手機同d贈品

佢話第二日有得送貨就唔行了,即pay

trade左部Q80R收左佢1500誠哥錢,諗緊用黎買Amp定喇叭
未cal部電視

但而家試緊interstella 4k,用ub450

d色水真心靚好多,Qled同Oled真係差得遠

綠色唔再螢光,發光位唔再刺眼

睇海嘯果幕d浪花清到我

一陣cal埋睇下先

但用慣左舊system唔慣新介面,下下入設定要撳幾個位,舊果部home就得

btw有無巴打會開佢智能模式?唔知咩黎

睇緊bluray佢又無轉電影mode,而家d tv要自己set?
我年半前講咗啦,HTML 5,都冇人寫,好快連Youtube都冇埋
岩岩保養期內
有日無啦啦有條白邊喺頂
免費換
panasonic 而家受影響係咪全部都係MY HOME
剛剛睇返部舊 panasonic ex480 的netflix app
又無出現 2分鐘自動pause 的問題

不過我太少用tv apps睇netflix
啱啱cal完

唔知點解黃過督尿
所以再買時OS都考慮過
最後先簡Google TV 的罪大
正常
6500k 白色係偏黃
其實長時間用電影MODE也可以
打機先用GAME MODE
用緊HZ2000 都無問題
佢個問題似 之前迪士尼有d sony機無DV一樣 等迪士尼更新返就得 即係偏向netflix 問題多
咁樣話係pan問題太激動
都要NETFLIX肯幫佢FIX先OK
NETFLIX連新型號XPERIA電話出唔到HDR都唔搞
只係識想辦法BLOCK其用ACC, 想辦法賺錢
日本版LX950其實出左成年, 係2022型號黎
香港會唔會有***部89吋micro led陳列品俾人見識下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞