買電視機 / 換電視機 集中討論區 (154)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
水貨黎

如果要水貨我推薦 盛..澤

Samsung 65Q70C 水貨
6XXX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN 系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 光度約550nits

Samsung 65Q80C 水貨 (60個區域控光)
9XXX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(10000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式LED區域控光系統, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2聲道, 有OTS+, 共40W輸出
9. 光度高達800nits
DV緊唔緊要其實
旗艦機其實緊要
如果要水貨你10月先搵盛..澤訂都可以, 到時可能再平, 預早3星期就OK, 因為要坐船
咁我行埋10月個家居展再決定
you are welcome
去佢門市碌
you are welcome
幫到你就好~
睇左A95L實物, 原來咁厚身
仲要得5級能源標籤 會唔會好食電?
電視唔洗睇食電啦~
平均用150W電, 最高300-350W, A95K
電視係畫質優先
唔知我係咪追漏左post,如果有,唔好屌咁大力。想問下Samsung the frame 的評價。同埋我見price.com無水貨,各位師兄知唔知點解?感謝!!
頭先係豐澤睇 見係貼住5, 唔通我睇錯機
Btw, 有冇收到風幾時有水貨到
SONY水貨同行貨有分別? 你知道嗎?
大陸好似未出A95L
Samsung the frame賣點係個框同磨沙面, 好少人買
外國都有Samsung the frame, 應該唔平, 所以冇人引入
要再問
同TCL 65c845 比 你點揀, 扣哂coupon $9500左右
TCL我不會考慮
TCL送我都唔要
panasonic 香港OLED係咪無NETFLIX 問題
S90C算唔算旗艦機
唔覺有巴打講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞