買電視機 / 換電視機 集中討論區 (154)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
WOLED先天弱點冇計
所以s90c > c3
咁我照你意思推
S90C吧
感謝巴打
會買返65‘’, 好彩你提我
見三叔promo推qn90c 都唔推s90c係咩原因
SAMSUNG其實唔想出OLED, 佢以前笑過LG OLED
SAMSUNG電子其實唔想出OLED, 係SAMSUNG DISPLAY出左QD-OLED PANEL, 佢唔用就會比其他廠食

SAMSUNG電子一向都係推QLED, 即是廣色域LCD, NEO QLED只是MINI LED背光版本既廣色域LCD電視
65LZ2000H貨尾先做到咁平
一般65吋OLED要2萬中-4萬左右
買左ur8050,約唔到師傅上嚟set機,請問有咩要set🙏🏻
約唔到師傅上嚟set機???
你自己開箱???
冇咩野要set
畫面SET點對點
咁如果問你os邊個好用d
BOTH OK
諗咗成個禮拜頭都爆,請教吓各位77A80L 貴A80K 大約HKD$4000, 應該揀邊部?

Rtings 話兩隻model basically identical, 之前有師兄話其實兩隻型號個光度冇比較之下係差唔多,game Menu就兩隻都有
仲有 clear image 係係SD 嘅時候幫手去鋸齒,但實際出嚟嘅效果其實都唔知有冇用
想問開唔到airplay可以點解決?

Sony X85J
已restore
Reset setting
Hi Step
12k budget
Sony 48A90K / 55X85L
LG 55 A3
喺咪A3 性價比最高? 品牌重唔重要?
想請教吓巴打有冇同Samsung 50CU7700價位或者性能上差唔多嘅電視介紹
77A80K
更新firmware
有5%-8%左右分別
AVLIFE折實15XXX送A34電話, 2000 NOWE, WMN-B05FB 全方位可移動 Slim Fit 掛牆架

Samsung 55S90C 行貨
1. 144hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Neural Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.1聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
LG 50UR8050PCB 行貨
$51XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen6 影像處理器
7. 光度約300nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞